headerphoto

Rillan och Maxi MA-kvalade!

Posted by Märit on 4 May 2019 | 0 Comments

Vi har varit på tävlingar hos Eskilstunaortens Ryttarförening två dagar detta veckoslut med tre hästar, så det är verkligen full fart på tävlandet just nu. Idag gick Rillan sin andra MB:5 och vi börjar känna varandra allt bättre och bättre. Idag var hon riktigt fin, avspänd och ridbar inne på banan. Inga direkta misstag alls och 66,5% och med det en andraplacering!!!


Duktiga Rillan, färdigkvalad til MA nu!

Det känns jättekul att jag börjar hitta rätt matchning för Rillan och hur jag ska lösa spänningarna som kan dyka upp på banan. I och med denna procent är vi nu också kvalade till MA, så det blir vår nästa utmaning inom ett par veckor!


Prisutdelning utan Rillan, så jag fick springa ärevarv!!!

Maxi gick också en MB:5 igår och kvalade även han in till MA (63,1%) så det blir nästa utmaning för oss också. Han var duktig och kämpade sitt bästa, men på en tung bana så hade jag svårt att hålla honom uppe i formen så vi kom inte upp i förra gångens fina flyt då han ju vann MB:5 på 68,9%. Jag är ändå supernöjd med att han var avspänd och fina att rida på banan, formen får vi fortsätta stärka upp!


Duktiga Maxi, även han kvalad till MA nu!

Sist ut i gänget att starta i Eskilstuna var Dockan i en St Georges. Hon var fin i traven men återigen sprack galoppen totalt. Hon blev stressad och spänd och vi missade typ allt... Något är inte som det ska och Dockan kommer nu att utredas veterinärt, jag är rätt säker på att det är något som inte är helt okej.


Dockan! Vacker som en dröm & fantastiskt ridbar! Värd att vänta på!

0 comments | Read the full post

Duktiga Dockan!

Posted by Märit on 28 April 2019 | 0 Comments

Dockan är omstartad och resultatet blev så himla bra. Efter att hon varit ganska så het och taggad i årets första starter så bestämde vi oss för att "starta om" helt. Hon fick alltså 2 veckor helt ledigt efter Ypäjä, gick igång lugnt med mycket uteturer och är nu uppe i full träning igen. Jag har lagt mycket fokus på låg form, lösgjordhet, lugn och eftergift och det känns verkligen att Dockan tagit den träningen fint!


Dockans magiska travökningar, som ger oss många 8:or!

Idag var det "test" av omstarten, MA:1 på Häst- och kuskhusets Ryttarförening och Dockan var verkligen så lugn och fin som jag ville! Riktigt ridbar och gav mig en härlig känsla i sadeln!
Ett litet missförstånd oss emellan gjorde att hon stannade i ingången till andra piruetten och det är ju kostsamt då det är koefficient på rörelsen... Men i övrigt så himla fin att jag faktiskt blev rätt besviken på procenten som bara blev 65.
Men men, sånt är livet i bedömningssporter och en domare låg konsekvent mellan 5-10% under de andra två och då blir det ju lätt så.


Ärevarv i solskenet!

Det blev en fin blå andrarosett och det känns verkligen som vi är på rätt väg igen! Hon är superfin, min Docka och jag kommer att ha massa nytta av hennes energi och glöd uppåt i klasserna!


Posering efter prisutdelning i full SD Design outfit! Kandar, benskydd och schabrak!

0 comments | Read the full post

Maxi vinner & Rillan 5:a i MB:5!

Posted by Märit on 21 April 2019 | 0 Comments

Nu är det full fart på tävlingssäsongen och dagens tripp gick till Gripens Ryttarförening i Strängnäs. Idag var det dags för MB:5 för Rillan och Maxi och deras första försök att kvala upp til MA & St Georges.
Det gick verkligeb strålande då båda fick över kvalprocenten med råge (62%) och fixade fina placeringar!


Stor glädje i stallgänget när Maxi vann MB:5 på fina procent!

Bäst idag lyckades jag med Maxi. Han kan rätt lätt spänna till och då brukar det bli trassligt, men idag var han avspänd och cool och tog min ridning på ett fint sätt. Han satte inte en hov fel och jag lyckades även hålla honom uppe och fin i formen genom hela programmet! Superroligt att få en sån fin runda direkt då jag inte tävlat homon mycket alls och nu inte sedan i september.
Vi fick fina 68,8% och vann klassen!! Härligt härligt :-)


Fullt fokus på framridningen!

Rillan gick ett fint och rätt avspänt travprogram men blev skrämd av musiken i skritten och det gjorde henne riktigt spänd till galoppen. Till följd av alla spännningar blev det ett par rejäla missar... Jag letar ju fortfarande rätt efter hennes reaktioner på banan och lär mig henne mer och mer, så förhoppningsvis blir det bättre till nästa gång. Jag är ändå glad för fina procenten 64,1 och en 5:e placering!


Vackra Rillan får posera innan vår MB:5-debut.


Jag hittar allt fler knappar på Rillan och idag blev det en placering i MB:5!

Helgen och påsken har såklart innehållit mycket häst, träningar ochy tävling, men även en hel del filming och fotosessioner då det dök upp en fint påskägg från min sponsor SD Design! Klart lyckan är total när det dimper ner ett paket med fina svhabrak och lindor ur SD Designs nya vårkollektion!!!
Här är Strolchi modell på fältet:0 comments | Read the full post

Rillan vinner!

Posted by Märit on 14 April 2019 | 0 Comments

Som sagt, det är bra att smida medan järnet är varmt och det visade sig även gälla Rillan. Bara två dagar efter vår debut så gav vi oss in i MC:2 i Mariefred och det gick så mycket bättre!


Fina Rillan, gick som en liten peng och vann!

Nu visste jag ju mer hur hon blir när hon spänner till inne på banan. Jag tog faktist mina 2 minuter på banan innan startsignal till att trava henne under lättridning, lägga henne låg i formen och gymnastisera sidorna ordentligt. Hon spände då av mycket bättre i ryggen och jag kom till bättre ridning i programmet!


Snygg i guld-blå rosett!

Inte en fot satte hon fel, men såklart finns det mer att hämta i takt med att jag får henne avspänd och kan ta ut mer. Det blev idag i alla fall en fin seger på 67,8%, härligt skoj!!! I och med detta så är vi nu kvalade till MB och nästa söndag blir det start igen, denna gång i MB:5!


Vi lär känna varandra allt bättre och jag lär mig hur hon tar nya miljöer! 

Helgen har också innehållit förbundsträning för Lussan på Strömsholm för mig och Strolchi. Det har gått riktigt riktigt bra, vi filar mest detaljer nu. Lussan är så himla bra att träna för utöver hennes otroliga kunskap och erfarenhet är hon så engagerad, inspirerande och med ett fantastiskt sinne för den lilla skillnaden som gör skillnaden!!! Strolchi har framför allt blivit så stark och fin i piaffen och övergångarna. Superkul, och vi tränar vidare mot att förbättra våra Grand Prix-resultat!


Strolchi på förbundsträningen, helt klädd i SD design-outfit! Kandar, lindor och voljock, skitsnyggt!!!  

0 comments | Read the full post

Rillan fixar första MB-kvalet!

Posted by Märit on 12 April 2019 | 0 Comments

Idag var det dags för Rillan att starta första gången sedan hon kom till mig i januari. Hallsta Ridklubb och en MC:1 för att börja kvalen upp i klasserna, hon gör ju redan alla MA-rörelser så siktet är inställt på de klasserna!


Tävlingssäsongen är inledd för mig & Rillan, kval till MB direkt!

Hon blev rätt spänd på banan och ett par missförstånd oss emellan blev det, då jag ju inte känner henne helt än och speciellt inte i tävlingssituationen. Jag är nöjd med att jag tycker att jag fick henne hyfsad avspänd på slutet och vi fick 65,4% och fixade därmed det första (av två) kval till MB!

Vi smider medan järnet är varmt och ger oss på MC:2 i Mariefred på söndag. I morgon och på söndag ska Strolchi och jag på förbundsträning för Lussan, ska bli jättekul att växla upp igen, han har ju tagit det rätt lungt efter tävlingarna i Ypäjä, Finland!

0 comments | Read the full post

Strolchi 3:a i GP-kür och Dockan 4:a i Int 1!!!

Posted by Märit on 24 March 2019 | 0 Comments

Vilken magiskt fin avslutningsdag jag fick här i Ypäjä, som är en av mina favorittävlingsplatser!


Finaste Strolchi dansade hem en 3:e placering i küren och persade samtidigt!

Världens bästa Strolchi dansade så fint och helt prickfritt till sin kür att jag bara njuter av känslan. Han var med mig på ett härligt fint sätt och idag red jag min kür helt enligt plan och utan missar, vilket ju gjorde att jag inte behövde trycka in någon röresle extra (som jag missat) i slutet av programmet. Vi kunde nu avsluta enligt plan, med passage-slutorna som Strolchi gör så fint!


Uppladdning a la Strolchi, sovandes under flätning!

Vi fick personbästa med hela 70,6% och en 3:e placering igen! Superkul och det känns verkligen som vi är på rätt väg i träning och tävlingsupplägget med Gummibollen.


Duktiga Dockan tog ännu en fin placering i Ypäjä!

Dagen började dock supertidigt med att Dockan startade först av alla under hela dagen i sin Int 1. Många saker gör hon riktigt fint, men lite spänningar gjorde att vi missade 4 rörelser rätt ordentligt... Trots det 65,3% och 4:e placerad!!!
Det känns jättekul att hon blir så väl mottagen att vi kan konkurrera trots en del stor missar. Det här kommer bli så bra när allt faller på plats!


Helgens rosettskörd fick mig att känna mig Dansk... Så jag håller hårt i Svenska flaggan :-)


Dockan gillar Mira & Lina som ofta mutar med godis!

0 comments | Read the full post

Strolchi GP-trea i Ypäjä!!!

Posted by Märit on 23 March 2019 | 0 Comments


Ännu en fin 3:e placering i GP, denna gång blev rosetten vit (Finland)!

Bästa, duktiga Strolchi knep idag ännu en fin tredjeplacering i internationell Grand Prix!!!
Vi fick idag till en riktigt bra ritt i Grand Prix i Ypäjä! Endast små detaljmissar och i princip felfritt med bra flyt och en fin ridkänsla. Det gav oss 67,5% och en 3:e placering i tuff konkurrens!Jag är så himla glad över att vi höll samma höga nivå som i Sopot i februari och fick precis som då en tredjeplacering. För de högre betygen krävs lite mer tryck och "power" inne på banan och det tror jag kommer i takt med att vi samlar på oss harmoniska och stabila rundor.


Show och skoj på ärevarvet!

Nu ska jag bara njuta av dagens fina runda och placering, sen laddar jag för Int 1 med Dockan och Grand Prix Freestyle med Strolchi i morgon. Ska bli kul att få ut båda i hetluften :-)


Strolchis minioner får grooma hårt!


Posering utomhus!

0 comments | Read the full post

Dockan 4:a i St Georges i Ypäjä!

Posted by Märit on 22 March 2019 | 0 Comments

Nu är tävlandet i Ypäjä igång! Dockan gick ut i en St Georges idag och vi kom igenom det på ett riktigt bra sätt. Hon har ju varit rätt spänd och "på och av" de senaste starterna, typ lite taggad. Jag tror att det beror på att vi är i ett litet mellanläge just nu, då hon ibland är superfin, samlad och ihop för att sen inte orka och falla isär och ramla iväg.


Dockans favoritrörelse, ökad galopp!

Just idag så höll vi ihop det rätt så bra, inga större missar och en fin känsla i programmet, men såklart har jag känslan av vad som finns där när hon orkar fullt ut! Då kommer det bli superbra! Bara att bygga på så kommer det :-)


Posering med fin röd rosett!

Som sagt, för dagen är jag riktigt nöjd med henne! 65,4% gav oss en fin 4:e placering i väldigt tuff konkurrens. Det var vår 7:e internationella placering på lika många starter, klart jag är mer än nöjd men min Docka!!!


Ur en annan synvinkel :-)

Strolchi har i kväll sprungit igenom vet-check ua och i morgon blir det Grand Prix för oss medan Dockan har tävlingsledigt. Håll gärna en liten tumme för mig & Gummibollen efter lunch!


Besiktigade och klara för morgondagens start!

0 comments | Read the full post

Teamet härjar i Ypäjä igen!

Posted by Märit on 21 March 2019 | 0 Comments

Ibland faller bara alla pusselbitar på plats och det har det verkligen gjort den sista veckan. Tinkerbelle fick sitt föl i förra veckan och allt gick fint och lilla "Spark" är glad, pigg och mår bra! Vi beslutade oss därför för att försöka komma i väg till en av våra favorittävlingar, internationell CDI3* i Ypäjä där vi varit tre gånger tidigare och tävlat.


Söta "Spark", redan stallets lilla kelgris!

Sagt och gjort, så accepterade arrangören min anmälan via förbundet i måndags och vi fick färjebiljetter i sista sekund och tog oss iväg i går onsdag, start från stallet var klockan 4 på morgonen *gäsp*


Obligatoriskt avresefoto i Värtahamnen kl 6 på morgonen!

Nu är vi på plats i Ypäjä och teamet denna gång är jag, Jessica, Mira och Lina och så både Strolchi och Dockan som ska testa internationell hetluft igen. Denna dag har gått åt till återhämtning, jogg för Strolchi och så träning på banan för Dockan som inleder tävlandet i morgon i St Georges.


Posering bland flaggorna efter arenaträning!

Dockan kändes väldigt fin, avspänd och lösgjord och jag hoppas vi kan behålla den känslan i morgondagens start. Strolchi går in på lördag i Grand Prix, så han ska träna ordentligt i morgon.


Jogging med stora piruetter på dagens schema för Strolchi.

Dockans vet-check var i dag och hon susade igenom utan en blinkning. Nu är det lastblismys och snart middag. Vi trivs bra här i Finland hela gänget!


Dockan i väntan på vet-check med sina unga skötare :-)


Vi har "egen" stallhörna" att hänga i!

0 comments | Read the full post

Internationell GP-seger!!!

Posted by Märit on 10 February 2019 | 0 Comments


En dröm har blivit sann idag!
Jag och Strolchi VANN internationell Grand Prix Freestyle i Sopot!!!!!!!!!
Hur kul som helst!!!


Du gamla du fria i högtalarna & gåshud!!! Vilken härlig upplevelse!

Jag sitter här i lastbilen och försöker skriva något vettigt samtidigt som jag nyper mig i armen med jämna mellanrum och inser att jag använder alldeles för många utropstecken!!! Men vad gör det vid ett sånt tillfälle?!?!
Det här var så galet kul och jag och Strolchi hade så himla roligt på banan! Visst ett par missar, men inga stora grejer och fint flyt och så gillade domarna både musiken och koreografin.


Finaste Strolchi med finaste rosetten!

Vi fick 69,7% och det är jag jättenöjd med. Det finns mer att hämta men idag var vi bäst och jag tänker njuta ordentligt av denna INTERNATIONELLA SEGER ett bra tag :-)


Bästa Clara & Gordon kom tvåa, härligt bra dag för oss svenskar här i Sopot!

Efter denna overkliga och magiska upplevelse var det bara att ladda om ca 20 minuter för att sitta upp och värma Dockan till Int 1 Freestyle. En väldigt trött Docka orkade inte riktigt denna tredje dag och vi fick många misstag som följd av det.... Så för hennes del gläds jag åtg att domarna tycker väldigt mycket om henne så vi fick en fin 4:e placering på 66,3%!


Duktig Docka på sitt tredje ärevarv för helgen

Resan hem blir otroligt lätt denna gång. Nu väntar en middag med segerbubbel på färjan hem ihop med vårt härliga svenskgäng! Helgens största TACK går till fantastiska Lussan som gett mig ovärderlig hjälp på framridning och trimning. Hon är bara bäst!


Dockan gosar med sin maskot!


Helgens rosettskörd, fem av fem möjliga :-)

0 comments | Read the full post

1 2 3 4 553