headerphoto

Dockan 4:a i St Georges i Ypäjä!

Posted by Märit on 22 March 2019 | 0 Comments

Nu är tävlandet i Ypäjä igång! Dockan gick ut i en St Georges idag och vi kom igenom det på ett riktigt bra sätt. Hon har ju varit rätt spänd och "på och av" de senaste starterna, typ lite taggad. Jag tror att det beror på att vi är i ett litet mellanläge just nu, då hon ibland är superfin, samlad och ihop för att sen inte orka och falla isär och ramla iväg.


Dockans favoritrörelse, ökad galopp!

Just idag så höll vi ihop det rätt så bra, inga större missar och en fin känsla i programmet, men såklart har jag känslan av vad som finns där när hon orkar fullt ut! Då kommer det bli superbra! Bara att bygga på så kommer det :-)


Posering med fin röd rosett!

Som sagt, för dagen är jag riktigt nöjd med henne! 65,4% gav oss en fin 4:e placering i väldigt tuff konkurrens. Det var vår 7:e internationella placering på lika många starter, klart jag är mer än nöjd men min Docka!!!


Ur en annan synvinkel :-)

Strolchi har i kväll sprungit igenom vet-check ua och i morgon blir det Grand Prix för oss medan Dockan har tävlingsledigt. Håll gärna en liten tumme för mig & Gummibollen efter lunch!


Besiktigade och klara för morgondagens start!

0 comments | Read the full post

Teamet härjar i Ypäjä igen!

Posted by Märit on 21 March 2019 | 0 Comments

Ibland faller bara alla pusselbitar på plats och det har det verkligen gjort den sista veckan. Tinkerbelle fick sitt föl i förra veckan och allt gick fint och lilla "Spark" är glad, pigg och mår bra! Vi beslutade oss därför för att försöka komma i väg till en av våra favorittävlingar, internationell CDI3* i Ypäjä där vi varit tre gånger tidigare och tävlat.


Söta "Spark", redan stallets lilla kelgris!

Sagt och gjort, så accepterade arrangören min anmälan via förbundet i måndags och vi fick färjebiljetter i sista sekund och tog oss iväg i går onsdag, start från stallet var klockan 4 på morgonen *gäsp*


Obligatoriskt avresefoto i Värtahamnen kl 6 på morgonen!

Nu är vi på plats i Ypäjä och teamet denna gång är jag, Jessica, Mira och Lina och så både Strolchi och Dockan som ska testa internationell hetluft igen. Denna dag har gått åt till återhämtning, jogg för Strolchi och så träning på banan för Dockan som inleder tävlandet i morgon i St Georges.


Posering bland flaggorna efter arenaträning!

Dockan kändes väldigt fin, avspänd och lösgjord och jag hoppas vi kan behålla den känslan i morgondagens start. Strolchi går in på lördag i Grand Prix, så han ska träna ordentligt i morgon.


Jogging med stora piruetter på dagens schema för Strolchi.

Dockans vet-check var i dag och hon susade igenom utan en blinkning. Nu är det lastblismys och snart middag. Vi trivs bra här i Finland hela gänget!


Dockan i väntan på vet-check med sina unga skötare :-)


Vi har "egen" stallhörna" att hänga i!

0 comments | Read the full post

Internationell GP-seger!!!

Posted by Märit on 10 February 2019 | 0 Comments


En dröm har blivit sann idag!
Jag och Strolchi VANN internationell Grand Prix Freestyle i Sopot!!!!!!!!!
Hur kul som helst!!!


Du gamla du fria i högtalarna & gåshud!!! Vilken härlig upplevelse!

Jag sitter här i lastbilen och försöker skriva något vettigt samtidigt som jag nyper mig i armen med jämna mellanrum och inser att jag använder alldeles för många utropstecken!!! Men vad gör det vid ett sånt tillfälle?!?!
Det här var så galet kul och jag och Strolchi hade så himla roligt på banan! Visst ett par missar, men inga stora grejer och fint flyt och så gillade domarna både musiken och koreografin.


Finaste Strolchi med finaste rosetten!

Vi fick 69,7% och det är jag jättenöjd med. Det finns mer att hämta men idag var vi bäst och jag tänker njuta ordentligt av denna INTERNATIONELLA SEGER ett bra tag :-)


Bästa Clara & Gordon kom tvåa, härligt bra dag för oss svenskar här i Sopot!

Efter denna overkliga och magiska upplevelse var det bara att ladda om ca 20 minuter för att sitta upp och värma Dockan till Int 1 Freestyle. En väldigt trött Docka orkade inte riktigt denna tredje dag och vi fick många misstag som följd av det.... Så för hennes del gläds jag åtg att domarna tycker väldigt mycket om henne så vi fick en fin 4:e placering på 66,3%!


Duktig Docka på sitt tredje ärevarv för helgen

Resan hem blir otroligt lätt denna gång. Nu väntar en middag med segerbubbel på färjan hem ihop med vårt härliga svenskgäng! Helgens största TACK går till fantastiska Lussan som gett mig ovärderlig hjälp på framridning och trimning. Hon är bara bäst!


Dockan gosar med sin maskot!


Helgens rosettskörd, fem av fem möjliga :-)

0 comments | Read the full post

Revansch för Dockan!

Posted by Märit on 9 February 2019 | 0 Comments

Idag var min Docka betydligt mindre het och övertaggd. Hon var betydligt lugnare, mer avspänd och ridbar även om det brann av lite i början av galopp-programmet! Utöver en lite för hetsig galoppsax så var det mesta riktigt bra idag. Klart vi kan ha lite mer tryck och uttryck, men helt rätt för det läge vi idag befinner oss i!


Finaste Dockan på prisutdelning idag igen!

Vi fick fina procent, 66,3 och knep en 4:e placering i tuff konkurrens! Härligt att Dockan nu tog sin femte placering internationellt på lika många starter!


Full galopp!!!

Strolchi har haft vilodag från tävlandet och vi var ute på galoppbanan och roade oss. I morgon blir det kür för hela slanten, Dockan i Int 1 och Strolchi i Grand Prix. Ska bli en rolig och musikalisk dag!!!


En till bild där vi kör pas de deux med en duva!!!

0 comments | Read the full post

Strolchi 3:a i Grand Prix i Sopot!!!

Posted by Märit on 8 February 2019 | 0 Comments

Fina, fina Strolchi och jag lyckades idag få till en riktigt fin Grand Prix och kom trea i Sopot!!!
Jag är så himla glad och lycklig för min fina häst och hur vi idag kom igenom GP felfritt och med en avspänd och bra känsla. Kanske att han blir lite spänd och blyg på banan men jag är glad att han ändå lyssnar fint och sätter alla grejer! Nu är det bara lite mer uttryck och den sista energin som saknas för de riktigt höga poängen.


Minna-Isak och jag-Strolchi njuter av priser och solen och fina GP-rundor!

Idag fick vi fina 67,4% och kom som sagt trea. Vann gjorde Minna Telde och Isak på hela 71% och delad glädje är ju dubbel glädje! Härligt att få höra nationalsången och rida ärevarv ihop!


På prommis innan dags för kandar och uppvärmning!

Dockan var näst på tur och gjorde sitt livs finaste travprogram i vår St Georges! Tyvärr kraschade vi rejält på ett par ställen i galoppen.... Det kostar väldigt många procent att krascha en priuett och få betyget 1 med koefficient. Dubbelt straff typ....


Finaste travprogrammet någonsin med Dockan idag!

Trots galoppkaoset fick vi 64,2% och en 6:e placering i ett tufft startfält! Tänk och vi hållit ihop galoppen och inte tappat ca 30 poäng per domare, då hade vi haft pallplats!!! Vi kommer igen :-)


Lotta-Duschesse 5:a och jag-Dockan 6:a och så världens bästa Lussan som coachar oss alla svenskar på ett fantastiskt sätt!


Traditionsenlig bubbel och firande i stallet efter dagens alla svenskframgångar!


0 comments | Read the full post

Dags för Sopot igen!

Posted by Märit on 7 February 2019 | 0 Comments

Nu har vi återigen "landat" i Sopot för ännu ett internationellt meeting (CDI3*) med Strolchi och Dockan. Denna gång är vi det lilla teamet, då det blev jag och Jessica som rattat lastbilen till Polen.

Vi börjar kunna vår rutt nu och tog oss till Stålemara gård i Karlskrona för rastning (i går) för att sedan ta färjan till Gdynia över natten och var på plats i morse. Smidigt och bra och skönt för mig att kunna vila halva restiden!


Fina Strolchi var cool och avspänd då vi kände på banan idag!

Idag har jag tränat både Strolchi och Dockan på banan för bästa Lussan, som verkligen stöttar oss på bästa sätt! Båda kändes väldigt fina och avspända och gjorde bra jobb. Det ska bli roligt att gå in med båda på banan för årsdebuten i morgon! Strolch går Grand Prix och Dockan St Georges!


Energiska Dockan var het men väldigt fin!

Nu på kvällen var det vet-check och det gick som en glans och efter det åt vi middag ihop, hela svenskgänget. De som är med oss på tour är Clara Espinosa, Minna Telde och Sofia Möller i GP:n och sen är Lotta Esping med i St Georgen plus Lo Dahlqvist Mörkenstam (YR) och Ida Persson (jun). Härligt kul med ett stort gäng goda vänner att umgås med! 


Nöjd Docka efter att ha fått ok av veterinären!

Snart blir det sovdags då det är upp tidigt imorgon för att trimma båda hästarna på banan kl 7! För er som sedan vill följa helgens resultat så finns dessa här: https://zawodykonne.com/zawody/50/tour/63
Håll en liten tumme för oss i morgon, vi ska framför allt ha kul!!!


En till bild, bara för att han är så fin!

0 comments | Read the full post

For Real

Posted by Märit on 6 January 2019 | 0 Comments

Idag flyttade For Real, även kallad Rillan in i stallet hos hästgänget på Edeby! Rillan är ett 13-årigt sto e: For Feeling - Ralmé Z och ägs av Kristy Hillring. Denna fina dam är redan utbildad och tävlad MB och tanken är att jag ska fortsätta att utveckla henne mot högre klasser!


Foto: Malin Högdahl

Det ska bli superroligt att börja jobba med denna söta, vänliga, coola och superfina tjej och på sikt ska vi ta oss ut på tävlingsbanorna för att visa upp oss!

0 comments | Read the full post

Årskrönika 2018

Posted by Märit on 31 December 2018 | 0 Comments

Ännu ett år!!! Detta blir min nionde årskrönika sedan jag började blogga och varje år tänker jag att hur ska jag kunna toppa detta nästa år!?!? Det roliga är att även 2018 har varit ett fantastiskt framgångsrikt hästår, precis som så många tidigare. Jag är otroligt priviligierad att ha så fina hästar att tävla och ett så fantastiskt fint team omkring mig. Vi är verkligen ett väloljat maskineri där alla har sin plats och en väldigt viktig del i de otroligt fina resultat jag och hästarna presterar. Detta år har Jessica varit en ännu större del och viktigare kugge i maskineriet då ju jag har all min verksamhet hemma i hennes stall. Det är ett perfekt arrangemang då det ju inte finns någon människa i världen som tar så väl hand om hästarna!!!
Här kommer nu 2018 års saga:

Jag börjar som vanligt med lite statistik och det mest fantastiska i år är den kometkarriär jag och Strolchi gjort på FEI:s världsranking i dressyr. Vi började året på plats 550 och avslutar som ekipage 302!!! Väldigt roligt på våra få starter på internationella arenor under året.
På ryttarrankingen hamnade jag på plats 15 bland seniorer i Sverige med hela 850 poäng. Detta med stor hjälp av Strolchi som knep plats 30 bland alla svenska dressyrhästar och Dockan som tog plats 3 med 487 poäng bland alla 7-åriga dressyrhästar i landet!!!

Jag och finaste Strolchi har ett otroligt framgångsrikt år i Grand Prix bakom oss, både vad gäller resultat och även i att samla på oss erfarenhet på nivån. Strolchi är i år sparsamt tävlad då vi haft en del grus i "hälso-maskineriet". Framförallt den stekheta och soliga sommaren brände upp hans vita ben och bläs med en hel del mugg som resultat och tyvärr satte en liten knäledsinflammation stopp för vår SM-start i år.


Finaste Strolchi, min partner i snart nio år!

Trots detta summerar jag ett år där jag och Strolchi på 7 internationella starter tagit hela 5 st placeringar! Vi inledde i Sopot, Polen i februari med två 4:e placeringar i GP och GPS, fortsatte med två 3:e placeringar (GP och GP kür) i Ypäjä, Finland för att avsluta med en härligt fin 2:a plats i Sopot igen.
Utöver detta har vi under året lyckats vinna Grand Prix två gånger. Magiskt roligt, jag har aldrig vunnit GP förut i mitt liv! Och inte Strolchi heller :-)
På totalt 13 starter i Grand Prix under året så har vi tagit hela 9 placeringar! Ett fantastiskt facit och vi tränar nu på för att höja vår nivå ännu ett par snäpp till säsongen 2019! Det känns otroligt inspirerande att träna vidare efter vår fantastiska avslutning i Sopot, Strolchi var i otroligt bra form till säsongsavslutningen och detta ska vi jobba vidare på under vintern. Jag är så himla glad för vår "resa", för denna magiska lilla häst som ger mig år efter år av härliga upplevelser!

Vackra Quintana, mest känd som Dockan, blev en stor tjej detta år. 7 år och sista året i unghästchampionaten. Dessutom dags att gå upp i MA och St Georges för att hålla sig med i 7-årsklasserna. Hon inledde sin säsong med att direkt vinna sina första två starter i MA på hela 67%!!! Snacka om att vara en stjärna direkt! Sedan såg hon till att gå högt i St Georges och uppnådde sina två kval på över 66% direkt också.
Väl i Falsterbo skötte hon sig otroligt fint, men fick rätt snålt med poäng, så det blev en blygsam placering på den nedre hälften i startfältet. Men strunt i det, hon uppträder otroligt fint på dessa stora arenor och Dockan har så mycket mer att ge!


Vackra Dockan börjar bli stor och har haft ett otroligt framgångsrikt år!

Dockan fick sedan följa med på Lag-SM på Öland och skötte sig med beröm godkänt! Vi blev bäst i Segersta-laget i kvalklassen och vi lyckades nå final med laget! Härligt kul!!! Väl i final var det lite slut på ork, 30 grader varmt, i ridhus och två krävande starter två dagar på rad... Men en fin 4:e placering i SM för laget blev det trots detta!
Dockan har sedan gått upp i Intermediare 1 och direkt gått på fina procent och tagit två 3:e placeringar på sina två starter. Den ena av dem i internationell konkurrens i Sopot, Polen! I Sopot gjorde Dockan internationell debut och tog tre placeringar på lika många starter direkt. Hon har verkligen en fantastisk mentalitet som bara går in på de stora arenorna och levererar. Det känns också väldigt roligt att hon blev så väl mottagen av de internationella domarna! Totalt tog vi 6 segrar och 10 placeringar i MA, St Georges och Int 1 under vårt debutår på denna nivå!
Vi tränar vidare och vårt stora mål för nästa år är att försöka kvala in till Dressage Power Future Stars med final vid SIHS i Friends i december.


Framtidsdrömarna ryms i härliga 3-åriga Gnistan! Snygg, svart och begåvad.

Under hösten har jag även börjat matcha 3-åriga Funkenflug, kallad Gnistan, som ju till våren ska ut i 4-års championaten. Denna vackra svart hingst e: Fürstenball är som född att gå dressyr. Superfin i munnen, känslig, bra driv i bakbenen, balanserad, lätt och så himla fin att rida!!! Det gör ju inte saken sämre att han är svart och snygg!
Jag tror att denna lilla smällkaramell kommer att bli en stjärna, han har ett otroligt psyke och så lätt för sig. Nu gäller det bara att skynda långsamt med en så ambitiös och lättlärd häst!
Det ska bli superroligt att ta ut honom så smått under våren, en ung kille med många likheter med min älskade Strolchi :-)


Fantastiska produkter och ett fantastiskt samarbete med Sd design dk!

Jag är ju profilryttare för SD design dk och under 2018 har vi fördjupat samarbetet ordentligt! Garderoben med fantastiska outfits från SD design dk har växt otroligt under året och jag är otroligt glad att representera dessa supersnygga och välpassande produkter. Allt från kandar och träns, schabrak, lindor och benskydd till accessoarer håller toppdesign och passform och såklart en massa bling och glitter!!! Jag ser mitt samarbete med SD design dk som en perfekt match!


Fina Fabi som numera flyttat hem till Anna och står på Grevagården i Skövde!

Under året har jag även tagit in en hel del tillridningsprojekt och försäljningshästar i MO Dressage, som mitt företag heter. Fina 6-åriga Fabulous, kallad Fabi stod hos mig på utbildning från oktober 2017 till slutet av maj 2018. Från att vara en bånglig stor bäbis och lite av den oerfarne "kusinen från landet" så fanns ju mycket att lära för att bli en tävlingshäst i dressyr :-) Fabi tog jobbet väldigt fint och innan han åkte hem till sin ägare Anna Rosenberg igen så hann vi plocka flera rosetter i LA och MC och han gick "som en klocka" på banan!!!
Roligast är att Anna är så himla nöjd och glad med Fabi och de har nu också tagit sig ut på tävlingsbanan tillsammans.


Tiede som jag gillar skarpt och följt länge, numera är han dalkarl hos Linnea i Falun!

Nästa kille in var härliga Tiede. En frieser som jag ju haft tidigare i träning hos mig, hans ägare Sandra tränar för mig och jag har även ridit Tiede på uppvisningar på Friends! Denna gång var uppdraget försäljning då Sandra ska operera sin rygg.
Det gick otroligt fort att hitta en matchning till Tiede, in i stallet klev Linnea Sandström från Falun och föll helt pladask för snygga svarta Tiede. Tiede flyttade in till midsommar men redan i slutet av juli gick flytten till Falun och Linnea! Jag önskar dom stort lycka till tillsammans!


Härliga Lady! En pigg och ärtig tjej som jag verkligen gillar att jobba med.
 
Direkt efter Tiedes flytt klev det 8-åriga stoet Lady Love in i stallet. Målet var utbildning och tävling och hon var startad några gånger i LA-MC klass. Lady stod hos mig i två månader och vi hann under den tiden träna ihop oss ordentligt och även plocka rosetter i alla våra starter ihop i LA och MC! Lady flyttade i början av oktober hem till sin ägare Ulrika Aronsson på Kvarnnibble där jag tidigare stått i 10 år! Ulrika och Lady tränar vidare för mig och det är jättekul att hjälpa dem utvecklas tillsammans! Jag har även börjat träna galoppombyten med Lady sista månaden och de sitter nästan helt redan!


Maxi och Anne som jag kamperar ihop med i stallet och vi har massa kul!

Under den period då jag tävlade Lady fick även Annes Maxi som står i Jessicas stall följa med. Jag har ju ridit och tävlat Max lite för ett par år sedan, men nu var det dags att köra en vända "tävlingsträning" av Max igen. Han har ju så himla lätt för att spänna till på banan, men jag tycker att jag "kom igenom" hans skal rätt bra och vi fick till ett par riktigt bra rundor i MC och ett par rosetter blev bonusen :-)


Channel One, en häst jag verkligen gillar! Hade gärna köpt honom själv :-)

Jag har under hösten även tagit ett "externt" försäljningsuppdrag. Fina Channel One, "Ettan", som ägdes av Anna Lardinger Persson och stod i Sparreholm skulle säljas och det fort. Ettan stod kvar hos Anna som stod för träning och det vardagliga, medan jag skötte allt kring försäljningen från foto, video, annons och visningar till kontraktskrivnig och veterinärbesiktning. Ettan blev såld i slutet av oktober till Monica och Lovisa Gerdhem och har nu flyttat till Örebro. Ännu en snabb och lyckad försäljning och även här önskar jag Lovisa all lycka till med sin nya fina häst!

Under året har jag tyvärr förlorat två av mina hästar till de evigt gröna ängarna.... Eller mer korrekt var de min mammas hästar, men det är ju samma sak, jag rider, tränar, kramar och älskar dem som mina.


Fina Donne, älskad och saknad...

Fina, fina framtidslöfter Don Helvetico kallad Donne fick vi tyvärr ta bort i februari, blott 5 år gammal. Efter en tids letande då vi förstod att något inte stämde, så hittade vi en halskota som var helt porös. Sorgligt, tragiskt och väldigt jobbigt och med honom dog ju såklart också en hel massa framtidsdrömmar.


Prinsessan Zalvia, söt som socker och en härlig kompis. Hon fattas oss också...

Vår egen uppfödning, vackra Zalvia med min svårklasshäst Zalmiak som moder fick också sluta sitt jordeliv under 2018. Hon var såld som avelssto och har fått ett par fina avkommor bla efter Bocelli, Chirlon och Hesslegårds Rubin. Hon fick kräfta i framhovarna och inget fanns att göra. Zalvia blev 15 år.


Mina härliga, älskade prinsessor Mira och Lina! De är verkligen mina sessor :-)

Åren går och det börjar nästan bli svårt att fatta att mina tjejer håller på att bli stora! Mira är 10,5 år nu och går i 4:an medan Lina just fyllt 9 och går i 3:an. Tjejerna älskar hästar och rider på Sigtuna Ridskola! De gör fina framsteg hela tiden och så älskar de att leka med Jessicas mini-hästar Lilleman, Dream och Cockie! Sötaste lilla Cockie  är Dreams föl och föddes i juni i år och han har redan tagit plats som en av gårdens främsta maskotar. Den andra favoritmaskoten är söt-Ella, hon är vår lastbilsmaskot och den självklara medresenären på våra meeting!!!


Sötchock de lux eller maskot-mania!!! Ella och Cockie är verkligen bästa kelgrisarna!

Jag vill nu passa på att tacka alla er som är med på min fantastiska häst-resa! Alla ni som ställer upp, supportar, peppar, hjälper till och anförtror mig era ögonstenar. Ni vet vilka ni är, Mira, Lina, Mor och Far och så Jessica med familj, ni är kärnan utan vilka inget av detta skulle vara möjligt. Stort tack även till SD design dk, Riders Brands och Cavallo, alla hästägare, vänner, tränare, supportrar och goda vänner.
Jag tackar er för detta år och jag önskar er ett riktigt Gott Nytt År 2019! 

0 comments | Read the full post

GOD JUL TILL ER ALLA!!!

Posted by Märit on 24 December 2018 | 0 Comments

Äntligen en härligt vit och snöig jul!!! Jag kan inte ens minnas när det hände sist hemma i Stockholm... Jag sitter vid datorn och barnen sover fortfarande. Snart är det dags att väcka dom för en härlig julafton med familj och vänner, god mat, julklappar, Kalle Anka och massa mys!

Men först är det dags för mig att önska er alla här en riktigt GOD JUL!!!


God och härlig jul önskas från hela familjen Olofsson Nääs, stora som små :-)

0 comments | Read the full post

Världsranking-klättring och Friends!

Posted by Märit on 5 December 2018 | 0 Comments

Nu är det vintervila från tävlandet, men det händer ju massa saker i hästlivet ändå. I helgen som gick var jag på Friends och Sweden International Horse Show och red på ett litet event på ras-banan där alla hästraser visas upp. Jag red en 185 cm hög Shirehäst!!! Min goda vän, dressyrryttare och även domare Nicloe red samtidigt som mig en jättestor Clydesdale.


Nicole på Fairy och jag på Freja. Snygga i benskydd och scabrak från SD Design!

Eftar att vi ridit så intervjuades vi och fick berätta om likheter och skillnader mellan dessa hästar och våra "vanliga" halvblod. Det var superkul och faktiskt första gången i mitt liv som jag satt på en Shire och en så galet stoooor häst!


Lilla Mira på stora Fairy. Jag älskar detta foto!

Det har även kommit ut nya världsrankinglistor och jag är otroligt glad och stolt att ha avancerat till plats 302 på listan!!! I början på året hade jag plats 550, så med Strolchis hjälp har vi avancerat hela 248 platser, måste ju vara någon form av raket-klättring :-)


Rolig läsning på FEI Dressage World Ranking!

Vi fick till en härlig familje-mys-tur i skogen med Dockan och Strolchi mellan alla besök på Friends:

Glada tjejer på tur!

Skolans årliga Nobelmiddag gick av stapeln i fredags och som vanligt var det en härlig kväll för dom och jag var med och servarade middagen!


Finaste fest-tjejerna!

Jag gjorde en liten rolig bildserie till Instagram under dygnet som gått med temat "work". Jag tyckte i alla fall att det blev lite skoj.


Workmode, After workmode och Work outmode!

0 comments | Read the full post

1 2 3 4 552