Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi och Dockan avslutar med varsin seger!

Av Märit Olofsson Näss - 24 juli, 2016 | 0 kommentarer

En helt otrolig helg i Hagfors är över och vilket fantastiskt framgångsrikt meeting det blev för mig, Strolchi och Dockan!!! Jag avslutade meetinget med att även vinna mina två starter idag. Helt galet att på sex starter med två hästar vinna varenda en!

Bild till blogginlägg


Sex starter och sex blågula! Vilken magiskt framgångsrik Värmlandsresa!

Dockan gick idag ännu en LB:3 och var idag väldigt ”i ramen” mellan hand och skänkel och väldigt reglerbar. Utöver en dålig halt och en väldigt ”slingrig” skritt så gick hon jätte jätte fint och vi fick hela 76,5% med bl.a en 9:a på en mellantrav! Detta gav såklart ännu en seger, dockans fjärde under meetinget och ännu ett täcke!

Bild till blogginlägg


Dockan har varit säkerheten själv och levererat rundor på 72,7 – 76,5%!

Strolchi fick ju en vilodag från tävling igår mellan sina starter och han tyckte det var toppen med en tur i skogen som omväxling. Han hade verkligen laddat batterierna och i vår Int A idag så kändes väldigt många saker riktigt, riktigt bra! Jag tycker ju att piaff från skritt är svårare än passage-piaff-passage (som i fredagens Int1B) men idag klarade vi av det bra. Fina bytesserier i både vart annat och varje språng och en fin första piruett gör att vi får rätt höga procent trots att piruett nr två blev hel-kraschad. Jag får ta på mig den missen då jag idag centrerade dom ännu mer och det höll inte riktigt på slutet då Strolchi började bli lite trött….

Bild till blogginlägg


Full fräs på ärevarvet för Strolchi iförd sitt 39:e vinsttäcke i karriären!

65,8 blev den totala procenten varav 66,3 och 67,2 av två domare och så ”bara” 63,9 av en och vi vann även denna klass!!!

Strolchi och Dockan blev båda två med sina fina segrar tvåa i meetingpriset i stora respektive lilla rundan. Som sagt, en helt makalös jackpott i Hagfors, detta kommer jag att må gott på lääänge!

Bild till blogginlägg


Måste ha varit Dunderhonungen som gjorde susen & alla segrar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *