Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi 2:a i Int 1 kür i Mariefred

Av Märit Olofsson Näss - 19 juni, 2016 | 0 kommentarer

Dags för Mariefreds Sommarmeeting, dock bara en dag för mig i år på denna tävling. Ännu en deltävling i Dressyrringens Int 1 kür cup avreds idag och jag är glad att vi var inomhus då vädret verkligen inte varit det bästa med ca 1 dygns konstant regnande. Jag och Strolchi såg mest ut som lerbollar efter framridningen!

Bild till blogginlägg


Plaskigt värre på framridningsbanan.

Bild till blogginlägg


Desto torrare inne på banan men inte så rena 🙂

Det blev en helt okej runda. Han kändes lite spänd och inte helt framför mina skänklar och vi trasslade till en piruett idag igen… Men många saker är riktigt bra och vi fick 69,5% trots att en domare var 3-3,5% lägre än de andra. Vi tog med detta en fin andraplats efter Jeanna Högberg och Dan Drown som fick till det ordentligt med hela 72%! Och som Jeanna sa: Man får ju inte slå sin tränare, hahaha!!!

Bild till blogginlägg


En blå fin rosett även denna helg!

Bild till blogginlägg


Bara 7 startande idag gjorde att det bara var två placerade, Jeanna & Danni och jag & Strolchi.

Superkul med en fin andraplats och det finns mycket kvar att hämta i poäng fortfarande, men så himla roligt att Strolchi kommer tillbaka i fint slag och med fina procent igen.
Vi vet ju alla hur skört livet med hästar kan vara ibland och jag är väldigt glad att vi återigen presterar bra och stabila resultat!!!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina tog hand om Ella under dagen, en uppgift de älskar!

Bild till blogginlägg


Mira skrittar av Strolchi åt mig efter ritten!

Nu blir det ett litet tävlingsuppehåll för Strolchi till slutet av juli. Då beger vi oss till Hagfors för att ge oss på ”mellanrundan” igen dvs Int 1B och Int A.

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin debut i mellanrundan för Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 12 juni, 2016 | 0 kommentarer

Denna helg har spenderats på dressyrmeeting i Vansbro igen! Det var ett par år sedan jag var där nu (2012), men jag har många tidigare framgångsrika junimeeting i Vansbro med flera olika hästar, härligt att vara tillbaka 🙂

Strolchi och jag har denna helg även gjort vår debut i ”mellanrundan” dvs lätt Grand Prix med lite piaff, passage, byten i varje och galoppsax med rätt antal språng som nya utmaningar. Det har gått över förväntan bra, även om vi missat många rörelser som känns lite fåniga för att det egentligen är lätta saker.

Bild till blogginlägg


Full koncentration i svår klass!

Igår startade vi Int 1 B och jag fick fina 65 % för ritten. Detta trots en galopp i en travsluta och två riktigt dåliga piruetter…. Första passage-piaff-passage-reprisen blev riktigt fin, den andra lite mer trevande då den låg direkt efter slutan som vi la in lite gallopp i. Men vi satte många fler svåra saker, 7:or på både saxen i galopp och ettorna, så var jag mer än nöjd med vår debut!!! Hade jag dessutom bara satt en ”halvdan” sluta i trav med en 6:a på den istället för en 3:a hade vi fått 68%!!! Härligt härligt, de höga procenten är inom räckhåll!

Bild till blogginlägg


Härligt fint med en blå rosett i Int 1B-debuten!

Bild till blogginlägg


Vann klassen gjorde min klubbkompis i Djursholm, Pytt Hamberg-Dionysos. En bra Djursholmsdag!!!

Idag var det Int A som var uppgiften och en väldigt trött Strolchi kämpade fint trots trötta muskler. Vi fick återigen en hel del missar, piaff nr 2 blev rätt kraschad, en felfattning med dessutom ett ”hopp & kast” samt miss i ettorna drog ner procenten rätt mycket. Jag är väldigt glad för 65,1% och en plats precis utanför placering. Vi hade återigen med bara 6:or på dessa rena missar legat uppåt 67-68% vilket känns väldigt bra inför framtiden. Här finns höga procent att hämta när vi stabiliserat oss i klassen 🙂

Bild till blogginlägg


Idag fick vi till piruetterna igen 🙂

Bild till blogginlägg


På prommenad med Jessicas ögonstenar!

Med på resan var även Dockan och tanken var att hon skulle starta FEI mästerskapsprogram för 5-åriga hästar. De sista dagarna och även fredag kväll-lördag morgon så kändes det tydligt att hon fortfarande är för grön för detta program. Det är ganska krävande, speciellt i galoppen med två enkla byten och svår väg i förvänd galopp. Jag valde att stryka henne, det känndes mer destruktivt än konstruktivt att forcera hennes utbildning på det sättet. Hon är ung, ambitiös och känslig och behöver positiva intryck och erfarenheter på banan. Alltså fick hon denna helg träna på att vara på meeting och bo borta!

Bild till blogginlägg


Glad och nöjd Dockan på ”meeting-träning”.

Bild till blogginlägg


Vi tränar vidare och laddar för nya tävlingar i hennes rätta utbildningsläge! 

Kategorier
Ej kategoriserad

Dockans tur igen!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2016 | 0 kommentarer

Dockan har en tuff tävlingsperiod nu, idag var det återigen dags för ett FEI Inledande program för 5-åringar. Dockan blir allt starkare hela tiden och idag glädjs jag åt framför allt en riktigt fin trav inne på banan och det gjorde att traven också blev vårt högsta betyg! Skoj då det ju egentligen är hennes ”svagaste” gångart.

Bild till blogginlägg


Framridning i solen i Sollentuna!

Tyvärr, tyvärr så hittade Dockan ett hemskt spöke i ett hörn, så vår första förvända galopp och det enkla bytet bloev värligt trassligt. Typ pannkaka på riktiget…. Och det kostar ju mycket, både på galoppbetyget men även på allmänt intryck. Trots allt trassel ändå 67,5%, så hon blir väldigt väl mottagen av domarna trots att hon ännu är så grön och orutinerad!
Hon känns som en framtidshäst, med lite mer tid, styrka och självförtroende så kommer hon bli riktigt fin!!!

Lite bilder från tävlingsbanan:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Veckan har bjudigt på riktigt fint väder och Mira och Lina har haft avslutning på sin ridning på Sigtuna Ridskola. De vill absolut inte ”sluta” rida och ha något sommaruppehåll, så snälla  Strolchi får rycka in och ”leka ponnyridning”. Han är verkligen den snällaste som finns 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Lina myser med Strolchi!

Tyvärr har vi fått en ”tuff smäll” under veckan som gick. Katarinas fina lilla fölunge, Magic Hill dog i onsdags (1 juni)….. Vi är inte helt säkra på varför detta hemska hände, men han hade svårt att andas i perioder under sina 9 dagar i livet och fick även en rejäl feber på 40 grader. Febern gick ner med antibiotika, men andningen fortsatte att bli sämre och han gav till sist upp…..
Så himla tråkigt när sådant här händer, men sånt är ju hästlivet. Det gäller att vara glad för varje dag man har med de underbara djuren 🙂

Bild till blogginlägg


Jag minns lilla gos-fölet och de långa benen, Magic Hill har en plats i mitt hjärta!