Kategorier
Ej kategoriserad

Fin debut i mellanrundan för Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 12 juni, 2016 | 0 kommentarer

Denna helg har spenderats på dressyrmeeting i Vansbro igen! Det var ett par år sedan jag var där nu (2012), men jag har många tidigare framgångsrika junimeeting i Vansbro med flera olika hästar, härligt att vara tillbaka 🙂

Strolchi och jag har denna helg även gjort vår debut i ”mellanrundan” dvs lätt Grand Prix med lite piaff, passage, byten i varje och galoppsax med rätt antal språng som nya utmaningar. Det har gått över förväntan bra, även om vi missat många rörelser som känns lite fåniga för att det egentligen är lätta saker.

Bild till blogginlägg


Full koncentration i svår klass!

Igår startade vi Int 1 B och jag fick fina 65 % för ritten. Detta trots en galopp i en travsluta och två riktigt dåliga piruetter…. Första passage-piaff-passage-reprisen blev riktigt fin, den andra lite mer trevande då den låg direkt efter slutan som vi la in lite gallopp i. Men vi satte många fler svåra saker, 7:or på både saxen i galopp och ettorna, så var jag mer än nöjd med vår debut!!! Hade jag dessutom bara satt en ”halvdan” sluta i trav med en 6:a på den istället för en 3:a hade vi fått 68%!!! Härligt härligt, de höga procenten är inom räckhåll!

Bild till blogginlägg


Härligt fint med en blå rosett i Int 1B-debuten!

Bild till blogginlägg


Vann klassen gjorde min klubbkompis i Djursholm, Pytt Hamberg-Dionysos. En bra Djursholmsdag!!!

Idag var det Int A som var uppgiften och en väldigt trött Strolchi kämpade fint trots trötta muskler. Vi fick återigen en hel del missar, piaff nr 2 blev rätt kraschad, en felfattning med dessutom ett ”hopp & kast” samt miss i ettorna drog ner procenten rätt mycket. Jag är väldigt glad för 65,1% och en plats precis utanför placering. Vi hade återigen med bara 6:or på dessa rena missar legat uppåt 67-68% vilket känns väldigt bra inför framtiden. Här finns höga procent att hämta när vi stabiliserat oss i klassen 🙂

Bild till blogginlägg


Idag fick vi till piruetterna igen 🙂

Bild till blogginlägg


På prommenad med Jessicas ögonstenar!

Med på resan var även Dockan och tanken var att hon skulle starta FEI mästerskapsprogram för 5-åriga hästar. De sista dagarna och även fredag kväll-lördag morgon så kändes det tydligt att hon fortfarande är för grön för detta program. Det är ganska krävande, speciellt i galoppen med två enkla byten och svår väg i förvänd galopp. Jag valde att stryka henne, det känndes mer destruktivt än konstruktivt att forcera hennes utbildning på det sättet. Hon är ung, ambitiös och känslig och behöver positiva intryck och erfarenheter på banan. Alltså fick hon denna helg träna på att vara på meeting och bo borta!

Bild till blogginlägg


Glad och nöjd Dockan på ”meeting-träning”.

Bild till blogginlägg


Vi tränar vidare och laddar för nya tävlingar i hennes rätta utbildningsläge! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *