Kategorier
Ej kategoriserad

Träning, träning, träning!

Av Märit Olofsson Näss - 23 november, 2010 | 0 kommentarer

Tävlingssäsongen är över och nu har jag tränat en massa istället! Gäller att ligga i så vi blir ännu bättre till nästa säsong 🙂

Förra tisdagen red jag två lektioner för Lars, på rad dessutom. Tack Minna och Katarina för service och värmning av hästar, utan er skulle det inte fungera! Fick som vanligt två jättebra lektioner av Lars. Jag får verkligen bra övningar och instruktioner, speciellt Zkys galopp blir fin av Lars-träningen. Både Dorten & Zky var fina och det känns som vi gör små framsteg hela tiden.

Igår var Zky med till Lejondal för träning för Bo Jenå. Jätte-insprerande och kul på alla sätt! Jag fick faktiskt till en hel del (6 st som mest!) byten i varje, ganska lugna till och med! I alla fall med Zkys mått mätt 🙂 Sen gör han ju så fin piaff, passage och övergångar! Oh, vad jag är glad för det!
Dortmund fick sin duvning för Bosse i morse kl 7.20! Han var fin och på hugget! Han gjorde en massa fina byten i varje, han är en naturbegåvning på det. Han trampade riktigt fint och vi får en del bra reaktioner i traven också.  

Nu ska det bli hälso-check och tandläkare och sedan lite vila för båda grabbarna, så tar vi itu med med träning igen efter det. Jo, just det, Dortmund ska gå luciashow på Järfälla Ridcenter innan det (12/12).

Nu hägrar Globen till helgen. Fredagens clinic med Edward Gal och WC-küren på söndag ska besökas. Så ska vi försöka få till lite shopping i annexet! Globen, here we come!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fin säsongsavslutning

Av Märit Olofsson Näss - 9 november, 2010 | 0 kommentarer

Så var årets sista tävling avklarad! Vi var i Enköping i helgen och Zky och Dortmund gick St Georges och Int 1. Fina tävlingar med många starter och så har Enköping en lekhörna i cafeterian som uppskattades högt av Mira och Lina (och Mormor)!

I lördagens St Georges så var Dortmund riktigt fin och vi hade inga egentliga missar. 68% och en 3:e placering. Zky var fin (lite spänd såklart) fram tills det var tre rörelser kvar, då brann det mellan öronen på honom. Vi missade då båda serierna och ökningen… Trots det nästan 65% och en 6:e placering.

Zky och jag startade allra först i Int 1 på söndagen och vilken start det blev! Han var jättefin och väldigt med mig! Tyvärr eldade han på i 2:orna, så de missade vi, men superfin i övrigt. 66,8% och vi blev 4:a! Zkys första placering i Int 1!!!
Dortmund var också jättefin (som vanligt) men tyvärr fick vi ojämna domarsiffror från 68% till 61%…. Totalt lite över 64% och precis utanför placering. Sånt som tyvärr händer ibland, det viktiga var att jag tycker att han gjorde en fin runda.

Vill passa på att gratulera Gunilla Byström, 3 segrar och en 2:a plats på fyra starter, med två jättefina hästar, suveränt! Grattis Norea och Cosby till två fina rundor med fina poäng som tyvärr blev precis utanför placering båda dagarna och grattis Lotta och Prima till placering i söndags och precis utanför i St Georges i lördags. Vi har sett många fina ritter och så roligt att träffa alla goda tävlingskamrater igen! 

Nu ska jag, Zky och Dorten ägna vintern åt träning och förhoppningsvis ska vi kunna gå ut i någon SB:1 under nästa år. Bara att köra på!

Kategorier
Ej kategoriserad

Long time….

Av Märit Olofsson Näss - 5 november, 2010 | 0 kommentarer

Oj, nu var det ett tag sedan jag bloggade, skärpning från min sida! Det har ju som vanligt hänt en massa sedan jag skrev sist, men det riktigt stora var ju att jag klarade C-kortsteorin! Så nu har jag börjat köra lastbil på riktigt (och inte bara i teorin)! Jag har kört 3 lektioner och det går jättebra. Alltså det är min körlärare som säger så 🙂 Så nu har vi gjort upp en plan för 4 st lektioner (100 min/st) och så blir det uppkörning ganska snart, den är också bokad.

Som sagt, det har hänt mera också. Jag och Stollen var i Södertälje för att prova hur det är att tävla på riktigt, han är ju bara 4 år och någonstans måste man ju börja. Klassen var LB:3 och oj vad nyttigt det var, och oj var dåligt det gick! Han blev jättespänd (vet inte riktigt varför men Södertälje är läskigt i många hästars ögon), nonchalerade mig totalt och vi missade ALLA rörelser. Trots detta så fick vi nästan 62 %, så han blev väl mottagen ändå! Nyttigt värre och nu har vi saker att träna på!

I övrigt så har jag ett virus som visar sig genom förkylning och otroligt ont i halsen. Knapra Alvedon och Ipren, var läkarens råd, så det är vad jag går på… Tjejerna (Mira & Lina) har också varit förkylda av och till, men det är väl så det ska vara på hösten?!?

I tisdags var det träning för Bo Jenå som var uppe på en snabbvisit, Zky gick fint som attan! I morgon och på söndag blir det årets sista tävling. Zky och Dortmund ska gå St Georges och Int 1 i Enköping. Ska bli kul att få en sista genomkörare, sedan blir det vinter-vila och träning inför nästa säsong!