Kategorier
Ej kategoriserad

Bra genrep inför Falsterbo!

Av Märit Olofsson Näss - 30 juni, 2013 | 1 kommentarer

Sista putsningen på St Georges-programmet inför årets Falsterbo-äventyr för mig och Strolchi är nu avklarad! Det skedde idag på Överbys nationella dressyrtävling. Strolchi var riktigt fin idag och känslan på banan fantastiskt bra. Det fanns många höjdpunkter i programmet och så lite detaljer som vi måste fila på, men överlag riktigt bra!

Bild till blogginlägg


Fin trav innan startsignal!

67,4% och en 4:e placering i hård konkurrens är jag nöjd med. Nu vidtar en vecka full av planering, packning och uppladdning inför Falsterbo-resan! Jag tar dator med mig ner och hoppas även i år att jag kan blogga under hela veckan! Men det har ju varit sådär med täckning tidigare år… Hoppas på bättre lycka med bloggandet nu i alla fall!

Bild till blogginlägg


Piruett på gång!

Kategorier
Ej kategoriserad

Fly me to the moon

Av Märit Olofsson Näss - 26 juni, 2013 | 0 kommentarer

En ny stjärna har anlänt i stallet!
I slutet av maj bildade jag, min far Janne och Strolchis ägare Jessica ett litet ”konsortium” kring 3-åriga Fly me to the moon (kallas Fly). Vi fick tipset om Fly av min tävlingskollega Kin Karaffa som köpt honom från Holland och nu ville sälja honom vidare. Klart att vi (speciellt Jessica!), var intresserade av en liten rörlig fux med vita ben och stor bläs!!!

Bild till blogginlägg


Får jag presentera: Fly me to the moon!

Fly är alltså en valack född 2010, e: Scandic – Jet Set D och importerad från Holland. Han är ca 165 cm hög och visar riktigt fina gångarter med ett extra plus för traven! Han är dock en känslig kille, så inridningen kommer ta en del tid… Han står hos Jessica nu, som ju har fantastisk hand med unga hästar och en ängels tålamod! På sikt ska han gå årgångschampionaten och även stå en hel del hos mig. Liknande upplägg som med Strolchi alltså! Jättekul med en ny lovande och superfin unghäst i ”pipeline”!

Bild till blogginlägg


Fly, badad, knoppad och fin för fotografering.

Bild till blogginlägg


Ove, toppenkillen som fixar inridningen av Fly 🙂

Hos Jessica finns även Katarinas fina 3-åring Spirit på bete nu och har det lugnt och skönt!

Det händer massa mer på hästfronten nu oxå. Vicke missade ju att kvala till Falsterbo med ynka 0,1%… Han har nu istället fått åka med sin ägarinna Veronica på lite ”sommarlov” i Karlskrona. Han kommer tillbaka till mig i början av augusti för nya tag med utbildning och på tävlingsbanan!

Bild till blogginlägg


Barnens favorit, Lillman på väg att flytta in för sommaren!

På fredag kommer återigen favoriten Lilleman till stallet! Mira och Lina får en ”sommarponny” och Dortmund en kompis då han annars blir ensam i stallet över Falsterbo (v. 28)! Strolchi och jag laddar för fullt för Falsterbo nu! Vi tränade för Lars Andersson i tisdags och ett till pass för Lars blir det imorgon 🙂 Sedan genrepar vi med en St Georges på Överby på söndag! Nästa vecka blir full av förberedelser, planering och packande, sedan rullar vi mot Falsterbo måndag 8 juli. Håll alla tummar och tår ni har för att vi når vår 3:e raka final i Falsterbo, det är målet!!!  

Bild till blogginlägg


Zalvia och lilla Zantana, 10 dagar gammal (ung!) e: Hesslegårds Rubin.

I söndags hann vi med en tur till Norrtälje och Anneli Attersands vackra gård, där vår Zalvia numera bor. Zalvia fick ju föl den 13 juni, ett bedårande litet stoföl som nu är döpt till Zantana!

Bild till blogginlägg


Mira, Lina och Zantana fick kontakt direkt!

Kategorier
Ej kategoriserad

Trevlig midsommar!

Av Märit Olofsson Näss - 20 juni, 2013 | 0 kommentarer

Jag, Mira och Lina vill passa på att önska alla en fantastiskt fin och trevlig midsommar!!!

Bild till blogginlägg

Vi kommer att fira traditionell midsommarafton med min Mor, min Far och våra vänner Jonas, Eva och deras barn Leo & Lucas. Det blir sill-luch, tur i lövad skrinda till Näshagen där det blir majstångs-resning, dans, lekar, lotterier, fiskdamm, ponnyridning mm. mm. Sedan grillad lax och så får vi se om det kanske blir en tur till dansbanan i Näshagen på kvällen igen. Jag har oxå fyllt upp vår lilla pool, så föhoppningsvis är vattnet bad-varmt nog för ett dopp 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi St Georges-segrar och Zalvia blir mamma!

Av Märit Olofsson Näss - 13 juni, 2013 | 0 kommentarer

Torsdag idag och en händelserik dag i hästlivet, trots att dagen ju egentligen är en ”vanlig” arbetsdag!

Fina lilla ”gummibollen” Strolchi fortsätter att gå St Georges som han aldrig gjort annat! Jag ska nog inte berätta för honom att han bara är 7 år och att St Georges är svårt då 🙂 Idag var vi på vackra Segersta herrgård och startade nästan sist i St Georges som hade 12 startande totalt. Strolchi var väldigt lugn och avspänd, nästan lite för ”off”, vilket nog förklarades med att han var rätt kissnödig!!! Jag fick alltså sparka på lite och han kan absolut ”flasha” mer, men som sagt lugnt fint och avspänt. Utöver en liten miss i en serie så var det inga större prickar i protokollet och vi fick framför allt till väldigt fina piruetter i dag!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning!

Procenten blev 67,9 och med detta så vann vi klassen!!! Efter att nu ha gjort 8 starter i vår i MA och St Georges så har jag och Strolchi placerat oss i alla dessa starter och inte någon gång sämre är 3:a! Vilket fantastiskt facit än så länge!

Bild till blogginlägg


Fint sergertäcke från Schockemöhle, till Jessicas stora lycka!!!

Väl hemma så fick jag meddelande från Anneli i Norrtälje som har lånat min Mors fina sto Zalvia till avel. Zalvia fick vid 20-tiden i kväll ett jättegulligt och superfint (& stort!) stoföl efter Hässlegårds Rubin!!! De är bara så gulliga 🙂

Bild till blogginlägg


Zalvia med sitt nyfödda stoföl! Bäbis-lycka 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Så nära, så nära….!

Av Märit Olofsson Näss - 9 juni, 2013 | 0 kommentarer

Idag var det dags för mig & Viccamaro att göra ett sista försök att direktkvalificera oss till Falsterbo i sommar. Vi tog oss till Botkyrka för start i MC:1 och sedan MB:3 (kvalklass). Man kan väl säga att jag hade rätt mycket oflyt denna dag…

I första klassen MC:1 så rasade staketet när jag red och vi blev avblåsta mitt i travprogrammet och fick börja om från andra öppnan när staketet var rest igen. Här visde Vicke att han verkligen börjar bli rutinerad, då detta inte bekom honom alls. Han är ju rätt känslig på omgivningen annars. Tyvärr så la vi in tre stycken byten i programmet, vilket ju inte ingår… Dessa var bara ”dumma missar” inte pga spänning eller så, så jag var nöjd med känslan på banan ändå. Resultatet blev 65,4% och en 6:e placering!

Bild till blogginlägg


Fina Vicke! Bilden är tagen i Bollnäs 26 maj.

När det sedan var dags för start i MB:3 så öppnade sig himlen och det ösregnade och åskade ordentligt. Vi blev plaskblöta! Mer oflyt alltså…. Men trots detta genomförde vi ett riktigt bra program! Han var väldigt avspänd och ridbar och den enda ”pricken” i protokollet var ett missat byte (av 4 st i programmet). Härligt kul att rida när känslan är så bra!!! Men, här kom nästa oflyt: vi fick 64,9% och direktkval till Falsterbo är ju 65,0%…. Känns riktigt surt att missa med bara 0,1%…

Bild till blogginlägg


Mera Vicke, detta kort är taget i Gnesta i april!

Nu har vi i alla fall gjort vad vi kan för att kvala och jag har ett direktkval på 66,6% och ett resultat på 64,9 på mitt papper! Jag sikckar in nu och håller alla tummar för att vi kommer med på dessa fina resultat, trots att vi inte direktkvalat!!!

Till veckan väntar en start i St Georges på torsdag med Strolchi i Segersta. Vi behöver rutin på detta program till Falsterbo!!!

Dortmund har flyttat tillbaka till mitt stall igen, han kom i måndags. Hovbensfrakturen har läkt bra och han är under igångsättning. Han får numera trava 15 minuter!!! Går allt som det ska så kommer vi ut på tävlingsbanan igen till slutet av augusti!

Bild till blogginlägg


Dorten tillbaka i stallet igen! Härligt, härligt!

Bild till blogginlägg


Stort grattis till bästa Jessica och fina Max (som varit på träning hos mig i februari) som idag vann LB:3 i Vingåker på 68%!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi förtsätter övertyga!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2013 | 0 kommentarer

Vilka härliga nationaldagstävlingar vi varit på i Mantorp! Vi blev fantastiskt bra mottagna av Nina och Sissi Lilja på deras fina anläggning i Mantortp, med bra arrangemang och en härlig grillkväll igår (onsdag). Sissi är ju min gamla ”ponnymamma” dvs hon var landslagstränare och coach för mig på ponnytiden i slutet av 80-talet! Härligt kul att umgås igen 🙂

Med på denna resa var bara Strolchi, Vicke fick stanna hemma då han ju tävlat väldigt mycket på sista tiden. Så var såklart mamma Katarina och Jessica med, mina ständiga följeslagare!

Bild till blogginlägg


Blå rosett i St Georges!

I går red jag en St Georges. Strolchi var riktigt fin och inte alls så het som han kan vara första dagen på meeting. Kanske inte så mycket tryck i uppvisningen, men lugnt, sadigt och felfritt. Bara små detaljmissar. Vi fick 67,3% och därmed en fin andraplats. Stort grattis till Nina Lilja på Bonheur som vann klassen på 67,8%!

Bild till blogginlägg


Seger på nationaldagen!!!

Idag firade vi nationaldagen i Mantorp på bästa sätt!!! Strolchi och jag fick till ett prickfritt MA:1 med fint flyt och många riktiga höjdpunkter! Det blev hela 70,4% och en solklar seger!!! Härligt, härligt! Både att vinna på nationaldagen, men även att klara 70%-gränsen! Han är fantastisk lilla Strolchi 🙂

Bild till blogginlägg


Han är verkligen en stjärna, blott 7 år gammal… (ung!)

Kategorier
Ej kategoriserad

Vicke fixar ett Falsterbokval!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juni, 2013 | 0 kommentarer

En intensiv tävlingshelg för mig och Vicke är över. Vi har startat både MC:2 och MB:2 två dagar på rad, igår i Gyttorp (Örebro) och idag i Sorunda. Beslutet att rida två klasser varje dag har jag tagit då han ofta är lite för spänd i första klassen. Nu har han alltså fått en klass varje dag att först ”spana in” omgivningen innan kvalklass i MB:2.

Bild till blogginlägg


Vicke på framridningen i Gyttorp. Börjar bli rutinerad dressyrhäst nu!

Igår i Gyttorp gick han två riktigt fina program. Kanske lite spänd i det första och lite detaljmissar här och där, men överlag väldigt duktig på banan! Vi fick två fina andraplatser med 66,7 i MC:1 och 66,6 i MB:2! Därmed fixade vi ett (av två) kval till Falsterbo, då kvalgränsen är 65% i MB-klass! Härligt, härligt!!!

Idag var meningen att vi skulle upprepa gårdagens fina ritter och det gick nästan… Han var riktigt duktig i den första MC:1 trots en mycket djup och blöt bana så gick han riktigt bra och vi fick återigen en andra placering på 65,8%!
Sedan började allt så bra i MB:2, tills det kom en barnvagn runt hörnet på en domarkur precis i en galoppvolt där. Maximal otur… Vicke blev skrämd och tappade totalt fokus och det mesta blev ”läskigt” i hans värld igen och dämed massor av missar efter denna incident…. Bla stopp och tvärkast i ett byte så jag nästan åkte av vilket resulterade i betyget 0 med koefficient. Bara 61%, fast det var nog bra betalt ändå. Så det blev inget andra kval till Falsterbo. Nu återstår en chans till kval, nästa lördag i Botkyrka, bara att ladda om igen!

Bild till blogginlägg


Helgens prissamling efter tre fina andraplaceringar!

Barnen har varit med hela helgen och de har oxå haft kul och roat sig på sitt sätt:

Bild till blogginlägg


Lördagsgodis i trappan i Gyttorp

Bild till blogginlägg


Ridbanestaket eller gymnastikredskap?!?!

Har hänt mer saker på hästfronten. Det gäller ju att se till att fylla på med stjärnior i stallet och därför har en riktigt långsiktig satsning startat denna vecka. Min mor har lånat fina Camprionessa (e: Campari M och mor till godkända hingsten Wellington) av vår goda vän Kicki Lannefelt. Hon har denna vecka varit på Lövsta seminstation och seminerats med Dancier (e: De Niro – Lancier). Nu håller vi alla tummar och tår för att det gått vägen och att hon har en ny stjärna i magen!!! Tack snälla Carin och Alexandra Englund för att ni skjutsat fina Campi till och från sin ”dejt” 🙂