Kategorier
Ej kategoriserad

Fin LA-debut för Mira!

Av Märit Olofsson Näss - 27 februari, 2021 | 0 kommentarer

Dags att kliva uppåt i klasserna för Mira & Pashe och idag gjorde dom debut i LA. Mira och Pashe har utvecklats med stormsteg den sista tiden och efter segern i LB:1 på 69% för två veckor sedan så beslutade vi nu att det var dags att gå uppåt i klasserna!

Bild till blogginlägg


Taggar för LA, det går fort framåt nu!

Så idag red Mira sin första LA:1 i livet i Mariefred. Det gick verkligen superfint och Mira rider allt bättre vägar, planerar sin ritt fint och har numera Pashe i en fin form & tempo! Tyvärr lite ”minneslucka” i slutet på traven som resluterade i två felridningar… Men trots detta fick de 65,3% och med det så satte ponnyparet sitt första kval till nationell tävling (krävs 62% två gånger)!!!

Utan felridningen hade de fått nästan 67%, men det gjorde ju inte så mycket nu när kvalet nåddes ändå och nu är hon ännu en erfarenhet rikare!
I morgon kör Mira & Pashe LA:1 igen, sedan tar vi lite sportlov med skidåkning i Jämtland 🙂

Kategorier
Ej kategoriserad

Nyttig start för unga Gnistan

Av Märit Olofsson Näss - 19 februari, 2021 | 0 kommentarer

Tävlingsdags för Gnistan idag igen och vi kör på med MB:1. Denna betydligt varmare tävlingsdag som Hallsta Ridklubb bjöd på bara en vecka efter att vi halvt förfrös oss i Eskilstuna!

Bild till blogginlägg

Idag tyckte Gnistan att tävlingsbanan var superläskig och tänkte först lämna den på två ben… Men med lite övertalning så tog vi oss runt banan innan startsignalen gavs och kunde komma igenom programmet. Han har verkligen många highlights och vi låg på fina 74% när vi tyvärr kraschade ett par rörelser på slutet. I ett såpass kort program som detta är så slår missarna väldigt hårt, men trots detta fick vi 68%!!! Jag är så glad att Gnistan tas emot så fint av domarna och att jag trots att han blev väldigt spänd ändå lyssnade på mig och att vi presterar så bra! Lite krascher går att fila bort, det här kommer bli så bra med lite mer rutin för talangen Gnistan!

Bild till blogginlägg

Trots den fina procenten kom vi precis utanför placering i klassen. Detta var inte helt oväntat då det var otroligt många överkvalificerade ekipage med i klassen i form av väletablerde MA-St Georgesekipage. Kanske detta var ett resultat av att det knappt finns några tävlingar och för att få starta alls rider man betydligt lägre klasser än normalt?!?
Spelar inte så stor roll vilket som, jag har en riktigt fin kommande stjärna som startar MB som ett led i en resa mot GP!!!

Lite bilder från Strolchis träningspass idag:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Full fart på min fina gummiboll!

Kategorier
Ej kategoriserad

Nytt spännande samarbete!

Av Märit Olofsson Näss - 15 februari, 2021 | 0 kommentarer

Får jag lov att presentera ett nytt spännande samarbete då jag numera är ambassadör för Aussie Equine Sverige!

Bild till blogginlägg

Jag har nu inlett ett samarbete som innebär att jag helt gått över till att fodra mina hästar enligt deras koncept med produkterna Hygain och Mitavite. Jag och Jessica är ju väldigt noga med vad våra hästar äter och har ständig dialog över hur de ser ut, vad de ska prestera och hur vi tror att detta görs på bästa sätt. Vi har nu sett en otrolig potential i att samla ”våra foderstater” och kunna ha en dialog direkt med agenturen och på så sätt kunna maximera hästarnas foderstat till deras prestationer!

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg


Mums säger Strolchi om all ny god mat!!!

Jag ser fram emot ett roligt och givande samarbete och självklart med ännu bättre prestationer och framgångar i slutänden 🙂
Mer info om produkterna kommer längre fram!

Bild till blogginlägg


Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Dubbelseger!!!

Av Märit Olofsson Näss - 14 februari, 2021 | 0 kommentarer

Vilken fantastisk alla hjärtans dag vi haft idag! Gnistan debuterar MB:1 och vinner och efter det så vinner Mira sin allra första tävling med Pashe, kan ju inte bli bättre!!!

Vi har idag varit på Vilsta, Eskilstunaortens Ryttarförening som ordnat superfina tävlingar i gnistrande vackert vinterväder. Först ut av oss på banan var jag och Gnistan som nu som nybliven 6-åring fått ”spotta upp” sig några steg. MB:1 är ett nytt kvalprogran som är väldigt kort men också väldigt fint för en ung häst.

Bild till blogginlägg.


Inledning i solskenet på medellinjen!

Gnistan skötte sig som en riktig stjärna och vi satte i princip alla rörelser utan misstag alls! Visst ska det till ännu mer tryck och power och vi fick lite små mini bocksprång innan andra bytet, men jag är såååå stolt över hur han sköter sig på banan! Ridbar och avspänd och fullt fokus på mig!

Bild till blogginlägg


Vi fick superfina procenten 70,0 och vann klassen, vilken fantastisk debut!!!

Sedan var det Mira och Pashes tur att ta sig an LB:1 och till vår stora glädje var de 3 B-ponnysar och därmed en egen klass. Mira red verkligen superfint på en lugn och avspänd Pashe och de fick i princip inga missar alls. Kanske att han var lite öppen ibland, mn bra takt och form och fina vägar. De fick en 5:a på en travövergång men också många 8:or!

Bild till blogginlägg


Härliga 69,1% är personbästa för Mira och det gav hennes första seger och även placering i livet! Lycka!!!