Kategorier
Ej kategoriserad

Förbundsträning!

Av Märit Olofsson Näss - 31 mars, 2011 | 0 kommentarer

Yippie! Jag och Dortmund har kommit med i Ridsportförbundets D-grupp och får numera vara med på förbundsträningarna! Första tillfället för oss blir i maj för Louise ”Lussan” Nathorst. Oh så kul det ska bli 🙂

Bild till blogginlägg

Fina, fina Dortmund, en häst som honom skulle alla få ha!!!

Kategorier
Ej kategoriserad

Nu drar det äntligen igång!

Av Märit Olofsson Näss - 30 mars, 2011 | 0 kommentarer

På fredag lastar vi för första gången in hela cirkusen i lastbilen och styr mot Sandviken. Det är dags för 2011 års säsongsdebut! Ska bli kul att äntligen komma igång igen 🙂
Det blir det första skarpa testet av lastbilen, vi har shoppat och inrett som galningar. Tack speciellt till Katarina för de superfina gardinerna du sytt, vilket jobb! Ska bli kul att äntligen få köra alla hästar i samma bil och så ska vi ju bo i den för första gången också. Spännande!

Så till själva tävlingen: Vi åker till Högbo i Sandviken och alla tre grabbarna får följa med. Zky och Dortmund ska gå en St Georges och en Int 1, Strolchi går FEI:s finalprogram för 5-åriga hästar. Träningen är upplagd och anpassad under hela denna vecka för varje häst för att de (helst) ska vara på topp till helgen!

Idag är det fint väder, så Hans ska ut på säsongens andra flygtur! Bra och roligt, han kommer att vara glad i kväll 🙂 Jag ska ha Lina på jobbet en stund och Mor hämtar Mira på dagis. Pusslet går nog ihop idag med, med barn, jobb, hästar och flygning.

Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi plockar plus-poäng!

Av Märit Olofsson Näss - 23 mars, 2011 | 0 kommentarer

Strolchi plockar verkligen plus-poäng just nu! Efter att han varit jätteduktig på Vällingby för 1,5 v sedan (programridning på domarutbildning) fick han åka hem till sin ägare Jessica för skoning och lite vila från dressyr-arbetet. Han kom tillbaka i måndags och igår fick han följa med till Lejondal för att träna för Bo Jenå. Han var ju bara jätteduktig!!! Där fanns dressyr-staket och en infravärme-hörna och så ett helt nytt okänt ridhus för honom. Och han bara gick! Han gick jättefint 🙂 Fick mycket bra hjälp av Bo med träningen av honom, och så gillade han verkligen hästen. Ska bli kul att ge sig ut med denna lilla snygging och se vad domarna tycker om honom!

Bild till blogginlägg


Bo Jenå

Helgen har ägnats åt middag med min bror och hans familj. Var jättekul att ses, det var alltför länge sedan och Mira och Lina gillade verkligen att leka med lill-kusin Marcus 🙂 Så har vi hunnit med att vara ute och ”övningsköra” med lastbilen. Känns bättre och bättre att köra, jag börjar känna den. Såklart blev det lite shopping till den också!

Solen skiner utanför mitt fönster på jobbet, snön smälter och leran börjar göra intrång på hästhovar och ben. Nu är det VÅR!!!

Bild till blogginlägg
Kategorier
Ej kategoriserad

Mira börjar på ridskola och Strolchi ”debuterar”

Av Märit Olofsson Näss - 14 mars, 2011 | 0 kommentarer

I fredags var det dags för Miras första lektion på Håtuna Ridskola! Detta är en liten ridskola inte alls långt från oss som drivs av duktiga Anna Lauritsen. Med spänd förväntan tog vi oss dit för att Mira skulle få rida lektion på lite mer lagom stora hästar (ponnier) Mira än mina 🙂

Bild till blogginlägg


Förväntansfull ryttarinna!

Mira fick rida på lilla fuxen Lova. De fick träna på att styra mellan koner och till slut även trava lite och det gick jättebra! Jag fick INTE hålla i, hon skulle rida själv hela tiden, men jag gick bredvid för det gick sådär att styra själv…. ”Mira galoppera” var ett uttryck som uttalades många gånger under ritten av Mira. Och så ville hon hoppa 🙂 Nåja, det går nog rätt fort tills det blir så, vilken balans och vilja det finns där!

Bild till blogginlägg


Mira och Lova

Bild till blogginlägg

Dagen efter så red hon såklart på både Zky och Dortmund med mig och så skrek Lina tills även hon fick rida!

Förra onsdagen hann vi med en dagstripp till Småland för att titta på fina unghästar hos min goda vän Emmelie Karlsson (Frödinge Dressyr). Det är inom ramen för Trojka-projektet som jag letar en ny ung stjärna! Vi såg två fina 3-åringar och en 4-åring. Vi får se vad det blir av detta, jag håller på att utvärdera!

I går var det Strolchis tur att ”debutera”. Vi var i Vällingby på en domar-examination och red en LA:3. Otroligt nyttigt att få komma ut och träna på att tävla och med en helt ”grön” 5-åring känns det verkligen som ett lotteri. Det kan gå precis hur som helst! Strolchi överträffade verkligen alla förväntningar!!! Visst är det lite vingligt och ostadigt och blir inte alltid som man tänkt sig, men han var avspänd, ridbar och helt med på noterna. ”En superfin kvalitetshäst och så mjuk” var domarnas beröm över honom. Det som värmer gott är bla en 8:a på gångarterna och på mellantraven! Han förtjänar denna veckan priset som stallets prins! Grattis Nicole som samtidigt klarade sin domarexamen och numera är MsvC-domare.

Bild till blogginlägg


Strolchi och jag värmer upp

Gårdagen ägnades även åt barnkalas. Miras dagis-kompis Vilda och hennes lillasyster som bor på Kvarnnibble firades ordentligt! Glass, godis, fiskdamm och lek, såklart Mira och Lina var på topp! Och så kaffe till alla föräldrar. Har även hunnit handla en del till lastbilen, så nu är den snart ”ekiperad” till säsongsdebuten i Högbo 2-3 april. I morgon blir det träning för Lars Andersson igen, Dortmund, Zky och jag ska få fila på formen.

Kategorier
Ej kategoriserad

Vad det är kul att träna!

Av Märit Olofsson Näss - 2 mars, 2011 | 0 kommentarer

Tänk att det alltid är så kul att träna! Igår, tisdag var Lars Andersson i vårt ridjus på Kvarnnibble och höll lektioner. Jag passade på att rida två lektioner när han var på vår hemmaplan och Strolchi och Dortmund fick sig varsin ”omgång”. Först ut var Strolchi, som skötte sig mycket bra, då det även pågick snickar-arbeten i hans ”läskiga hörna” i början av mitt pass. Jag fick väldigt bra hjälp med honom! Jag har ju lagt upp tempot rätt rejält för att få mer bjudning i honom, men nu fick jag ta tillbaka istället och börja hitta lugnare takt och mer tävlingsform. Strolchi tog det väldigt bra och på slutet var lilla turbo-mannen riktigt duktig. Väldigt fin häst, sa Lars. Och säger han det, då vet jag att det verkligen är så!

Bild till blogginlägg


Lars Andersson

Dortmund var ju som vanligt jätteduktig! Lars tyckte att han har tagit sig rejält både gångartsmässigt och i form och bärighet under vår vinterträning på egen hand! Det känns alltid kul om jag haft ett träningsuppehåll (för instruktör alltså) och jag får ett kvitto på att det jag gjort själv gett resultat 🙂 Han trampande väldigt fint och nu är passagen snubblande nära!!!

Planeringen för alla tre hästarnas upplägg inför första tävlingen, meeting i Högbo 2-3 april, är i full gång. Zky och Strolchi kommer att få gå Int 1 resp LA:3 på domarutbildning i Vällingby 13 mars. Båda ”mina” små söta turbo-killar behöver ut i ny miljö och känna på lite tävlings-atmosfär innan det blir skarpt läge! De är faktiskt rätt lika Zky och Strolchi 🙂