Kategorier
Ej kategoriserad

Mira börjar på ridskola och Strolchi ”debuterar”

Av Märit Olofsson Näss - 14 mars, 2011 | 0 kommentarer

I fredags var det dags för Miras första lektion på Håtuna Ridskola! Detta är en liten ridskola inte alls långt från oss som drivs av duktiga Anna Lauritsen. Med spänd förväntan tog vi oss dit för att Mira skulle få rida lektion på lite mer lagom stora hästar (ponnier) Mira än mina 🙂

Bild till blogginlägg


Förväntansfull ryttarinna!

Mira fick rida på lilla fuxen Lova. De fick träna på att styra mellan koner och till slut även trava lite och det gick jättebra! Jag fick INTE hålla i, hon skulle rida själv hela tiden, men jag gick bredvid för det gick sådär att styra själv…. ”Mira galoppera” var ett uttryck som uttalades många gånger under ritten av Mira. Och så ville hon hoppa 🙂 Nåja, det går nog rätt fort tills det blir så, vilken balans och vilja det finns där!

Bild till blogginlägg


Mira och Lova

Bild till blogginlägg

Dagen efter så red hon såklart på både Zky och Dortmund med mig och så skrek Lina tills även hon fick rida!

Förra onsdagen hann vi med en dagstripp till Småland för att titta på fina unghästar hos min goda vän Emmelie Karlsson (Frödinge Dressyr). Det är inom ramen för Trojka-projektet som jag letar en ny ung stjärna! Vi såg två fina 3-åringar och en 4-åring. Vi får se vad det blir av detta, jag håller på att utvärdera!

I går var det Strolchis tur att ”debutera”. Vi var i Vällingby på en domar-examination och red en LA:3. Otroligt nyttigt att få komma ut och träna på att tävla och med en helt ”grön” 5-åring känns det verkligen som ett lotteri. Det kan gå precis hur som helst! Strolchi överträffade verkligen alla förväntningar!!! Visst är det lite vingligt och ostadigt och blir inte alltid som man tänkt sig, men han var avspänd, ridbar och helt med på noterna. ”En superfin kvalitetshäst och så mjuk” var domarnas beröm över honom. Det som värmer gott är bla en 8:a på gångarterna och på mellantraven! Han förtjänar denna veckan priset som stallets prins! Grattis Nicole som samtidigt klarade sin domarexamen och numera är MsvC-domare.

Bild till blogginlägg


Strolchi och jag värmer upp

Gårdagen ägnades även åt barnkalas. Miras dagis-kompis Vilda och hennes lillasyster som bor på Kvarnnibble firades ordentligt! Glass, godis, fiskdamm och lek, såklart Mira och Lina var på topp! Och så kaffe till alla föräldrar. Har även hunnit handla en del till lastbilen, så nu är den snart ”ekiperad” till säsongsdebuten i Högbo 2-3 april. I morgon blir det träning för Lars Andersson igen, Dortmund, Zky och jag ska få fila på formen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *