Kategorier
Ej kategoriserad

Vicke fixar ett Falsterbokval!

Av Märit Olofsson Näss - 2 juni, 2013 | 0 kommentarer

En intensiv tävlingshelg för mig och Vicke är över. Vi har startat både MC:2 och MB:2 två dagar på rad, igår i Gyttorp (Örebro) och idag i Sorunda. Beslutet att rida två klasser varje dag har jag tagit då han ofta är lite för spänd i första klassen. Nu har han alltså fått en klass varje dag att först ”spana in” omgivningen innan kvalklass i MB:2.

Bild till blogginlägg


Vicke på framridningen i Gyttorp. Börjar bli rutinerad dressyrhäst nu!

Igår i Gyttorp gick han två riktigt fina program. Kanske lite spänd i det första och lite detaljmissar här och där, men överlag väldigt duktig på banan! Vi fick två fina andraplatser med 66,7 i MC:1 och 66,6 i MB:2! Därmed fixade vi ett (av två) kval till Falsterbo, då kvalgränsen är 65% i MB-klass! Härligt, härligt!!!

Idag var meningen att vi skulle upprepa gårdagens fina ritter och det gick nästan… Han var riktigt duktig i den första MC:1 trots en mycket djup och blöt bana så gick han riktigt bra och vi fick återigen en andra placering på 65,8%!
Sedan började allt så bra i MB:2, tills det kom en barnvagn runt hörnet på en domarkur precis i en galoppvolt där. Maximal otur… Vicke blev skrämd och tappade totalt fokus och det mesta blev ”läskigt” i hans värld igen och dämed massor av missar efter denna incident…. Bla stopp och tvärkast i ett byte så jag nästan åkte av vilket resulterade i betyget 0 med koefficient. Bara 61%, fast det var nog bra betalt ändå. Så det blev inget andra kval till Falsterbo. Nu återstår en chans till kval, nästa lördag i Botkyrka, bara att ladda om igen!

Bild till blogginlägg


Helgens prissamling efter tre fina andraplaceringar!

Barnen har varit med hela helgen och de har oxå haft kul och roat sig på sitt sätt:

Bild till blogginlägg


Lördagsgodis i trappan i Gyttorp

Bild till blogginlägg


Ridbanestaket eller gymnastikredskap?!?!

Har hänt mer saker på hästfronten. Det gäller ju att se till att fylla på med stjärnior i stallet och därför har en riktigt långsiktig satsning startat denna vecka. Min mor har lånat fina Camprionessa (e: Campari M och mor till godkända hingsten Wellington) av vår goda vän Kicki Lannefelt. Hon har denna vecka varit på Lövsta seminstation och seminerats med Dancier (e: De Niro – Lancier). Nu håller vi alla tummar och tår för att det gått vägen och att hon har en ny stjärna i magen!!! Tack snälla Carin och Alexandra Englund för att ni skjutsat fina Campi till och från sin ”dejt” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *