Kategorier
Ej kategoriserad

Så nära, så nära….!

Av Märit Olofsson Näss - 9 juni, 2013 | 0 kommentarer

Idag var det dags för mig & Viccamaro att göra ett sista försök att direktkvalificera oss till Falsterbo i sommar. Vi tog oss till Botkyrka för start i MC:1 och sedan MB:3 (kvalklass). Man kan väl säga att jag hade rätt mycket oflyt denna dag…

I första klassen MC:1 så rasade staketet när jag red och vi blev avblåsta mitt i travprogrammet och fick börja om från andra öppnan när staketet var rest igen. Här visde Vicke att han verkligen börjar bli rutinerad, då detta inte bekom honom alls. Han är ju rätt känslig på omgivningen annars. Tyvärr så la vi in tre stycken byten i programmet, vilket ju inte ingår… Dessa var bara ”dumma missar” inte pga spänning eller så, så jag var nöjd med känslan på banan ändå. Resultatet blev 65,4% och en 6:e placering!

Bild till blogginlägg


Fina Vicke! Bilden är tagen i Bollnäs 26 maj.

När det sedan var dags för start i MB:3 så öppnade sig himlen och det ösregnade och åskade ordentligt. Vi blev plaskblöta! Mer oflyt alltså…. Men trots detta genomförde vi ett riktigt bra program! Han var väldigt avspänd och ridbar och den enda ”pricken” i protokollet var ett missat byte (av 4 st i programmet). Härligt kul att rida när känslan är så bra!!! Men, här kom nästa oflyt: vi fick 64,9% och direktkval till Falsterbo är ju 65,0%…. Känns riktigt surt att missa med bara 0,1%…

Bild till blogginlägg


Mera Vicke, detta kort är taget i Gnesta i april!

Nu har vi i alla fall gjort vad vi kan för att kvala och jag har ett direktkval på 66,6% och ett resultat på 64,9 på mitt papper! Jag sikckar in nu och håller alla tummar för att vi kommer med på dessa fina resultat, trots att vi inte direktkvalat!!!

Till veckan väntar en start i St Georges på torsdag med Strolchi i Segersta. Vi behöver rutin på detta program till Falsterbo!!!

Dortmund har flyttat tillbaka till mitt stall igen, han kom i måndags. Hovbensfrakturen har läkt bra och han är under igångsättning. Han får numera trava 15 minuter!!! Går allt som det ska så kommer vi ut på tävlingsbanan igen till slutet av augusti!

Bild till blogginlägg


Dorten tillbaka i stallet igen! Härligt, härligt!

Bild till blogginlägg


Stort grattis till bästa Jessica och fina Max (som varit på träning hos mig i februari) som idag vann LB:3 i Vingåker på 68%!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *