Kategorier
Ej kategoriserad

Dockans tur igen!

Av Märit Olofsson Näss - 6 juni, 2016 | 0 kommentarer

Dockan har en tuff tävlingsperiod nu, idag var det återigen dags för ett FEI Inledande program för 5-åringar. Dockan blir allt starkare hela tiden och idag glädjs jag åt framför allt en riktigt fin trav inne på banan och det gjorde att traven också blev vårt högsta betyg! Skoj då det ju egentligen är hennes ”svagaste” gångart.

Bild till blogginlägg


Framridning i solen i Sollentuna!

Tyvärr, tyvärr så hittade Dockan ett hemskt spöke i ett hörn, så vår första förvända galopp och det enkla bytet bloev värligt trassligt. Typ pannkaka på riktiget…. Och det kostar ju mycket, både på galoppbetyget men även på allmänt intryck. Trots allt trassel ändå 67,5%, så hon blir väldigt väl mottagen av domarna trots att hon ännu är så grön och orutinerad!
Hon känns som en framtidshäst, med lite mer tid, styrka och självförtroende så kommer hon bli riktigt fin!!!

Lite bilder från tävlingsbanan:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Veckan har bjudigt på riktigt fint väder och Mira och Lina har haft avslutning på sin ridning på Sigtuna Ridskola. De vill absolut inte ”sluta” rida och ha något sommaruppehåll, så snälla  Strolchi får rycka in och ”leka ponnyridning”. Han är verkligen den snällaste som finns 🙂

Bild till blogginlägg


Mira och Lina myser med Strolchi!

Tyvärr har vi fått en ”tuff smäll” under veckan som gick. Katarinas fina lilla fölunge, Magic Hill dog i onsdags (1 juni)….. Vi är inte helt säkra på varför detta hemska hände, men han hade svårt att andas i perioder under sina 9 dagar i livet och fick även en rejäl feber på 40 grader. Febern gick ner med antibiotika, men andningen fortsatte att bli sämre och han gav till sist upp…..
Så himla tråkigt när sådant här händer, men sånt är ju hästlivet. Det gäller att vara glad för varje dag man har med de underbara djuren 🙂

Bild till blogginlägg


Jag minns lilla gos-fölet och de långa benen, Magic Hill har en plats i mitt hjärta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *