Kategorier
Ej kategoriserad

Projektet Ajani på utbildningskontroll!

Av Märit Olofsson Näss - 10 maj, 2017 | 0 kommentarer

Idag var det utbildningskontroll av fina Ajani i form av LB:2 och LB:3 i på Enköpings Fältrittklubb. Ajani är en 6-årig valack e: Apache – Stedinger som ägs av familjen Lundholm som är mina stall-hyresvärdar.

Bild till blogginlägg


Ajani och hans ryttarinnor 🙂

Ajani ska på sikt bli en riktigt fin junior-/YR-häst åt Amanda som nu är 14 år och en fena på att sätta fina ponnyrundor med sin Cerwin både i Sverige och utomlands (väntar ett par mästerskap för dom till sommaren)! Där startar mitt projekt Ajani, jag har fått i uppgift att träna och tävla Ajani och parallellt med det hjälpa Amanda att rida honom och på sikt ska även hon tävla honom. Å det är verkligen ett jätteroligt projekt då jag gillar både häst och ryttare massa 🙂

Bild till blogginlägg


Fin att rida, trots en del spänningar på banan. Inte lätt att vara liten och orutinerad!!!

Ajani kallas skämtsamt för den holländska giraffen, då han är väldigt hög med superlånga ben och har lite av en giraff-look. Han har just nu lite trassligt med att få koll på de långa benen men jag tror att just dom har han massa nytta av i sin framtida karriär. Ajani är ju också rödhårig, så han har ännu inte helt förstått att jag alltid har rätt (!) men även det blir bättre för var dag!!!

Bild till blogginlägg


Nöjda och glada efter avklarad ritt.

Jag har nu ridit Ajani ett par dagar i veckan i ca 3-4 veckor och det var alltså dags för att kolla av hur han tar nya miljöer och tävlingssituationen. Det var en väldigt spänd Ajani som jag fick ”bära runt” i LB:2 och ett par missar som följd av spänningen drog också det ner poängen en del. På pluskontot finns att han är en väldigt fin och snygg häst, goda gångarter och att han reagerade så sunt på hela situationen. Trots spänningar så gick han ändå runt och blev mer och mer avslappnad för varje rörelse. 66,2% och en fin andraplacering blev facit av debuten, härligt, härligt!!!

Bild till blogginlägg


Ajani klär i blått och passade på att knipa 2 st blåa rosetter!

I LB:3 var Ajani fortfarande lite spänd, men nu på ett annat sätt. Han var mycket mer framför mina ben och det blir ju inte alls lika jobbigt då, han var också finare och lättare i munnen. Vi fick nån liten kommunikationsmiss, men på det hela taget var han väldigt duktig, 71,5% och ännu en andraplacering!!!

Bild till blogginlägg


Utan häst på första prisutdelningen tvingades jag springa ärevarv själv 🙂

Nu fortsätter vi träna vidare, jag och Amanda för att komma ut snart igen och testa tävlingsmiljön för Ajani!

I går var Dockan och jag på Segersta och tränade för Jeanna, det gick superbra och här kommer lite fina bilder från träningen som Jessica tog:

Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg
Bild till blogginlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *