Kategorier
Ej kategoriserad

Programträning för hela gänget!

Av Märit Olofsson Näss - 5 april, 2021 | 0 kommentarer

Ååååå så roligt vi haft idag!
Trots äkta aprilväder i form av snöstorm på tvären så tog vi oss iväg till Vilsta, Eskilstunaortens RF för att träna program för Kicki Klingspor, som verkligen är positiv, peppar och kommer med kloka tips inför tävlingarna som nu drar igång efter stoppet pga EHV.

Bild till blogginlägg

Fina Gnistan i snöstormen!

Hela gänget, dvs Gnistan, Dockan och Strolchi fick följa med och trimma formen inför att vi drar igång tävlandet i slutet av april. Först ut var Gnistan som fick gå MB:1.
Bild till blogginlägg

Full fart i MB för talangen Gnistan som bara är 6 år!

Han var verkligen jätteduktig och börjar kännas så klar för årets uppgifter i MB-klass, tyvärr ett trassel i ett hörn mellan galoppombytena som tyvärr drog ner poängen rätt ordentligt då det gav en 4:a på en bedömningspunkt med koefficient 2… Men så fina byten han gör, så fina skolor och längningar & denna ridbarhet han har!!! 70% och jag är så nöjd med hans utveckling!
Bild till blogginlägg

Dockan, alltid glad och med på noterna!

Näst ut var Dockan i en Int 1 och hon var precis som jag förvänta mig väldigt het! Men inte så het att inte jag fick ”vara med” utan bra het, lyssnade fint och så mycket starkare nu efter vinterns träning. Vi gjorde en rätt kass ryggning, men annars väldigt fin och 69,3% är jag väldigt nöjd med 🙂
Bild till blogginlägg

Dockan är så mycket starkare nu & sitter fint i piruetterna!

Sist ut idag var Strolchi som sina 15 år till trots mest betedde sig som en 5 åring på framridningen! Het, glad, på hugget & en riktig spjuver 🙂
Bild till blogginlägg

strolchi i gott slag ige & en superökning på gång!

Han var nog väldigt glad att vara ute igen då han ju inte tävlat på nästan 1,5 år. Utöver lite sprall som gav trassel i lite rörelser och ”plumplar” i protokollet så gick han sin Grand Prix på ett härligt fint sätt! Efter ritten så fick vi spontankommentaren ”magisk passage” av domaren och han var verkligen magisk att rida idag! Visst lite ringrost, men så glad, fin, framme och väldigt härlig i passage, piaff, piruetter & skolor (och att ”ettorna” är svåra när han är överladdad vet jag ju redan)! 68% var jag supernöjd med & det finns mycket att hämta när vi håller oss ”på mattan”!
Bild till blogginlägg

Jag är så glad för min härliga ”gummiboll” som nu verkligen känns i slag!

Nu tar vi nya tag inför kommande tävlingar, det ska bli så himla kul att få komma ut igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *