Kategorier
Ej kategoriserad

Zky på Lussanträning & Dortens hovböld

Av Märit Olofsson Näss - 10 mars, 2012 | 0 kommentarer

Ibland är livet en riktig berg- och dalbana! Dortmund gick ju strålande fint och fick 67% i Int 1 i söndags! I måndags stapplade han ur boxen…. Vi åkte i ilfart till kliniken där vi kunde konstatera en hovböld i tån på vänster fram. Tur i oturen, kan man väl säga, jag hann ju få svår ”fång-frossa” innan jag förstod att det ”bara” var en hovböld… Min fina vackra Zalmiak dog ju i fång för 6 år sedan och efter det så är fång min värsta mardröm.

Bild till blogginlägg


Den gipsade och, då han nu åter får gå ut i hagen, leriga hoven.

Hovbölden har dock varit ganska envis och Dorten har linkat runt mest hela veckan på sina sjukbeslag. I fredags kom det i alla fall ut lite var tillsist och nu går han mycket bättre. Förhoppningsvis är det nog bra på ett par dagar nu, när han dessutom får Metacam för att häva eventuella inflammationer.

Bild till blogginlägg


Glad igen, när hoven inte gör så ont längre!

Zkyline fick nu hoppa in som ersättare för Dortmund på förbundsträningan för Lussan, fredag och lördag. Oh så nyttigt och vilken fantastiskt bra hjälp jag fått!!! Många nya ”verktyg” i mitt vardagsarbete för att föbättra galopp- och främst byteskvalitet! Jag fick bromsa ner honom till galopp på stället, gasa på ordentligt och så ner i tempo igen. Mycket byten på serpentin, för det gör han bra, varvat med serier, som han ju gärna blir het i. När han blev för snabb och het, så fick jag gå ner och piaffera och sen galopp igen. Mycket nyttigt! Sen var det ju såklart väldigt kul att få beröm för Zkys mycket fina piaff & passage 🙂

Bild till blogginlägg


Zky trivs i sin stora box i det fina stallet på Ledingenäs!

Vi har haft två underbara dagar på Ledingenäs, då både jag och Zky bodde kvar över natten. Både stallet och rummen är fantastiskt fina på Ledinge och maten vi fått var utsökt. Lägg till det gott vin, supertrevligt sällskap och massa BRA ridning så förstår ni att jag haft en underbar vistelse hos Anna och Sonja Haag!

Bild till blogginlägg


Fint rum och härligt skön säng, bara för mig själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *