Kategorier
Ej kategoriserad

Placeringar på Håbotävlingen!

Av Märit Olofsson Näss - 14 juni, 2014 | 0 kommentarer

Det var många år sedan jag var på Håbo Ridklubbs sommarmeeting, men nu var det åter dags! Jag startade idag två hästar som jag inte brukar tävla, i klasser jag inte brukar starta och båda är ston! Dagen har alltså bjudit på många ovanligheter 🙂

5-åriga Felicia (e Damino SD – Campari M) som har bara gjort ett fåtal starter tidigare i sitt liv fick gå LB:3. Jag har ridit henne varannan helg sedan i januari, men vi har inte direkt tränat ihjäl oss… Vi startade bland de första kl 8:20 i morse och fick till en riktigt fin ritt. Hon var lite spänd och nervös och då blev det svårt att stå still i halterna, men i övrigt väldigt duktig! Lyssnade bra och var ”med mig” på ett fint sätt. Hon kommer att bli riktigt fin med lite mer rutin och en bra tävlingspartner till sin ägare Nathalie Borin!
Procenten blev 67,7 och vi vann klassen som hade hela 37 startande!

Bild till blogginlägg


Snyggt med blå-gul rosett till svart häst 🙂

Nästa klass var en LA:3 och här startade jag Walenzia (7 år e: Lanskoy) som ägs av min elev Anna Barkfeldt. Walencia har stått hos mig hela veckan för att vi skulle få lite tid att trimma ihop oss. Walle har ganska (läs väldigt!) hett humör och har mestadels varit arg hela veckan och protesterat en hel del… Så min plan idag var att bara få en okej runda med inte alltför många utbrott. Det gick faktiskt enligt plan! Hon var cool och fin att rida på banan, men vi fick säkert 4-5 rätt stora missar. Trots det 64,9% och en 6:e placering av 27 startande!

Bild till blogginlägg


Walle poserar med sin rosett!

Nya tag i morgon igen, då Walenzia  startar MC:1. På´t igen bara 🙂

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *