Kategorier
Ej kategoriserad

Fin GP-debut för Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 31 oktober, 2016 | 0 kommentarer

GP-debut för Strolchi på Elmia!!!
Strolchi har utvecklats otroligt fint under hösten och framför allt blivit mycket starkare och säkrare i GP-rörelserna. Detta har gjort att planen för att starta Grand Prix tagit form och jag har de senaste månaderna haft sikte och fokus på att starta GP-küren på Elmia och sedan helgen efter på Enköping (6/11).

Bild till blogginlägg


Full koncentration på uppvärmningen!

I går var det alltså dags för GP  på Elmia och det gick verkligen strålande! Det är ju svårt att ”temperera” rätt på en sådan svårriden arena med mycket puplik och nära intill banan, men jag tycker att jag lyckades hyfsat väl.

Klart att Strolchi ”tände till” lite här och där, men jag kunde komma tillbaka till lugn och ro och vi satte allt det svåra och klass-karaktäristiska (piaff, passage, övergångar, byten i varje, dubbel piruetter mm.)! Tyvärr galopp i en ökad trav som jag i och för sig hann göra om, men det blir ju inga toppbetyg ändå och så for Strolchi iväg i ökade skritten med både taktinslag och trav som resultat…. Men i övrigt höll jag honom cool och vi klarade av rörelse efter rörelse. Jag fick också till bra timing till musiken!

Bild till blogginlägg


Väldigt fin och härlig ridkänsla på banan var dagens bästa behållning!

Vi fick fina 67,5% och väldigt fina omdömen av domarna som t.ex: Framtidshäst! Han har ju inte svårt för något! Fräck musik! Vi placerade oss med den procenten på 9:e plats bland 14 andra garvade GP-ekipage med flera år i klassen och hästar mellan 2-9 år äldre än Strolchi. Jag behöver väl inte säga att jag är stolt över min lilla stjärna!?!?

Bild till blogginlägg


Duktig i piaff och passage-repriserna med fina poäng på dessa som resultat!

Det bästa med detta var också att det var så himla roligt att rida på banan! Jag har verkligen fått mersmak av GP och ser fram emot nästa start och sedan nästa säsong. Det känns som om jag har såååå mycket mer att hämta i Strolchi och när han blir ännu starkare och säkrare kommer det här att bli riktigt bra 🙂

Bild till blogginlägg


En bild till, full fart och så roligt vi hade på banan!!!

Stor eloge till Elmia Scandinavian Horse Show med Anna Bråkenhielm i spetsen för fantastiskt fina tävlingar!!! Fin atmosfär, bra underlag och banor, nära till allt med uppstallning, lastbilsparkering, arena mm. bra träningstider på bana/framridning mm. mm.
Ett härligt proffsig och väl genomfört meeting som jag absolut kommer att komma tillbaka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *