Kategorier
Okategoriserade

Gnistan & Måns på programträning!

Av Märit Olofsson Näss - 19 mars, 2022 | 0 kommentarer

Idag var min uppgift att hålla i 7-årsverksamheten med Måns och Gnistan på programträning på Salvartorp för Yvonne Sjödin. Roligt och nyttigt att träna på att tävla och båda herrarna behöver nya miljöer att prestera i!

Fina Måns, jag gillar verkligen hans ridbarhet!

Först ut var Måns, Miras ponny som jag hjälper henne att utbilda. Vi testade på LA:1, som han egentligen inte är riktigt klar för, då jag inte trimmat så mycket skänkelvikningar, galopp-halt mm. Han var jätteduktig och cool i ny miljö med dressyrstaket, domarbord och publik och klarade det mesta med glans! Fina 64,2 % och nu lämnar jag tyglarna till Mira för att de ska starta LB och LC i Eskilstuna på tisdag!

Duktig i sin första LA och nu får Mira och Måns tävla kommande vecka!

Sedan var det Gnistans tur och vi gav oss i kast med FEI inledande program för 7-åriga hästar, som motsvarar MA:1 i svårighetsgrad. Jag är verkligen glad och stolt över Gnistan som idag gjorde sina första piruetter och serier på uppvisning och visst missade vi en del grejer, men på det hela taget en härlig känsla och många riktigt hightlights!!!

På väg upp i St Georges, Gnistan ger mig gåshud!

Procenten landade på ca 67-68 (lite oklart då arrangören tyvärr skrivit ut fel protokoll, så vi fick improvisera lite) och en härlig känsla av att här har jag en riktig stjärna på gång!

Duktig, duktig, duktig!

Med mig och Måns åkte även vår stallkompis Eva och Tinkerbelle med för att träna på LB:1. Det gick även det fint även om formen blev lite låg ibland, det korrigerades med Yvonnes hjälp och blev mycket bättre när Eva fick rida om travprogrammet!

Eva och Tinkerbelle!

Nu har vi tre trötta hästar som solade och sov gott i hagarna på eftermiddagen och är mycket rikare på dressyr-erfarenheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *