Kategorier
Ej kategoriserad

Årskrönika 2010

Av Märit Olofsson Näss - 1 januari, 2011 | 0 kommentarer

Så var snart första dagen på 2011 avklarad! Börjar känna mig lite friskare efter 1 veckas ”däckad i influensa”… Nyårsafton var hela familjen sjuka, tjejerna över 40 grader feber båda två, Hans och jag 38-någonting och helt under isen. Vi missade värsta nyårsfesten i Älta med mina NCC-tjekompisar och låg hemma i soffan. På 12-slaget sov jag visst med en bok i handen. Så nu ser jag fram mot ett nytt friskt 2011!
Men dags att summera 2010, vad hände då, förra året?!?

2010 ver ett strålande framgångsrikt tävlingsår för mig och mina hästar! Jag hamnade på 16:e plats på Sverigerankingen av seniorer i dressyr med 505 poäng! Dortmund var landets 29:e bästa dressyrhäst under året (305 p.), och Zky blev nr 60 (200 p.)! Kul 🙂

Bild till blogginlägg  
Bild till blogginlägg


                   Jag & Mira                                               Jag & Lina

Dortmund debuterade Int 1 i Högbo i april med den äran, 66% och en andraplats direkt. Han har sedan placerat sig i flertalet av de Int 1:or vi startade under året. Han placerade sig även i St Georges på elittävlingen i Djursholm i år. Han flyttade in i mitt stall i juni i år och har sedan det lärt sig byta i varje, trampa fint och vi passagetränar en hel del nu. Med lite tur, eller kanske mycket träning, blir det SB:1 under 2011.

Zky debuterade Int 1 i maj 2010 på Ryttastadion med klart godkända 64% som resultat. Programmet passar inte honom toppen, eftersom galoppökningen är i början av programmet och då ”brinner” det i skallen på honom. När hans ”Matte” till sist förstog att hon inte ska göra någon ökning, utan bara galoppera fint över diagonalen, så gick allt mycket bättre! I Enköping i november gick han jättefint och blev 4:a på 67% i hård konkurrens! Zky debuterade även SB:1 i Sundsvall på 62% och vann! Vi hade 65% till bytena i varje, som vi ännu inte kan och fick 1:or och 2:or, så tänk när det sitter!!! En 8:a på en piaff värmde gott från den erfarenheten 🙂 Vi tränar på mot fler SB:1 under 2011.

Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg 
Bild till blogginlägg


        Dortmund                                Zkyline                                Zalvia

Zalvia gjorde en enda dressyr-start under året, (och i livet) men vilken start sedan!!! LB:3 var väl inget, tyckte hon, gick som en liten klocka och fick 76% med bl.a en 9:a i protokollet!

Cosby blev såld till Annsofi Kjerrman i juni. Han tävlas numera framgångsrikt av Annsofis duktiga och mycket ambitiösa dotter Norea. De har redan hunnit placera sig i MA:1, silver på JDM och kvala in till JSM 2011!

Vi var i USA i sept-okt och såg Ryttar-VM i Kentucky, vilken upplevelse!!! Hela familjen min brors familj och min Far gav oss iväg över ”pölen” (läs Atlanten) för 10 dagar av semester, fint väder och så härliga hästtävlingar. Oh, vad fantastiska Edward Gal och Totilas var!!!

Jag köpte äntligen min hett efterlängtade lastbil i aug 2010! Den är nu färdigbyggd för 4 hästar och ca 4-6 personer att bo i! Det är Volvo FL6 från 99, 10 m lång, vit och alldeles alldeles underbar! Jag klarade dessutom C-kortet 1 dec 2010! Nästa år har jag alla hästar & hela famlijen i ett fordon, sååå skönt!

Bild till blogginlägg    
Bild till blogginlägg

Ser alltså fram mot ett nytt år med två fina hästar på väg upp i SB:1 i bagaget och en ny lastbil att ta oss mot alla utmaningar i!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *