Kategorier
Ej kategoriserad

Bättre & bättre dag för dag!

Av Märit Olofsson Näss - 15 januari, 2011 | 0 kommentarer

Måste säga att 2011 blir bättre hela tiden! Dvs jag har från att vara jättesjuk under nyårshelgen blivit nästan helt frisk. Jag drabbades av en ”baskilusk” som heter Mykoplasma och som i många fall leder till lunginflammation. Symptomen är en hemsk torr-hosta, som inga hostmediciner hjälper på. Jätte-jobbigt… Jag fick dunder-antibiotika och har nu inte hostat alls på två nätter 🙂 Övriga familjen är också friska sedan en vacka. Så skönt att vi är tillbaka på banan!

Men sjukdom betyder ju inte att det inte har hänt något. Zky är igång igen efter vintervilan och igår fick vi en duvning av Bo Jenå på Lejondal. Zky har verkligen tagit vilan bra och är så fin nu. Han har liksom klivit ett till steg upp på utbildningsskalan. Framförallt passagen har blivit ännu finare! Som alltid en bra lektion och så roligt att träffa Bosse igen 🙂

Dortmund är under igångsättning efter sin vintervila och han är verkligen på hugget! Mycket ute-arbete i snön väntar för honom för att bygga upp styrka och passageträna. Dorten har också fått byta hage, eftersom han och Zky mun-höggs över staketet så att täckena började bli sönderbitna…. Men han fick den finaste hagen med massa träd, så jag tror inte han är så ledsen!

Merana blir finare och starkare för varje dag och idag var hon bara sååå fin att rida på. Hon kan verkligen vara himmel eller helvete, men vi får allt fler stunder i himlen numera, vartefter hennes styrka ökar! Är lite spekulanter på ingång, ska bli kul att se hur det går.

Bild till blogginlägg


Idag har jag och Hans varit ”civila” och varit i Stockholm på Östasiatiska museét. Där fick vi en guidad tur av den tillfälliga utställningen av terracotta-armén från Kina. Det var bara så bra och jätte-intressant! En jätte-duktig guide gjorde inte saken sämre! Detta kan verkligen rekommenderas.

I morgon är det uteritt på Zky & Dortmund på schemat, jag och Sussi ska ut ihop och sedan ska jag & fam Kjerrman ”spåna” på en kür till Cosby. Ett besök hos lastbilen är inplanerat till veckan. Den är nu helt klar (jippie!), ska bara besiktigas och så in med lite fästen till barnstolar. Det är verkligen final nu, innan den kommer hem!

Det börjar röra lite på sig på Trojka-fronten också. Känns jätte-roligt! Jag rapporterar mer längre fram. Roliga saker händer i hästlivet under ”off-season” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *