Kategorier
Ej kategoriserad

Lyckad säsongsstart

Av Märit Olofsson Näss - 4 april, 2011 | 0 kommentarer

Så var årets första tävling avklarad. Ringrosten är bort-skrapad och är vi ågång igen! Högbo i Sandviken var det populära resmålet, under lördagen skedde nästa 100 st starter och prisutdelningen i sista klassen var klar 22.30…..

Hur gick det då?!? På lördagen var det St Georges för Zky och Dorten på programmet. Zky startade allra först, vilket inte var så lyckat då han ju är rätt ”omvärlds-känslig”. I slutet av min framridning så skulle framridningsbanan harvas och man gick med plastband och spärrade av halva banan i taget och så en traktor som tok-körde! Jag red min sista kvart efter den pärsen inne på collectingring ca 10×20 m…. Sedan var det prisutdelning i klassen före min på framridningen och då den var över kom hela publiken från denna inklampandes och stojandes som en elefanthjord på läktaren precis då jag var i den hörnan. ”Huuuu!” tyckte Zky. Men trots detta gick han rätt fint, några missar pga spänning, men jag satte båda serierna vilket var länge sedan! 65,2% och 6:e placerad i klassen (av 40 st) trots att en domare var rätt låg på oss! Bra start!

Dorten var superfin, men tyvärr två kostsamma missar, en bakdelsvändning och en piruett! Det tråkiga här var att han fick väldigt dåligt betalt för det fina han gör, t.ex ökningar och övergångar. Den ”lyckade” piruetten kändes lite konstigt bedömd oxå, då två domare gav oss betyget 7 och en satte 3…. Har de sett samma rörelse? Men, men, såhär är dressyr och det är bara att gå vidare. Vi fick 64,3% och blev 8:a placerad. Två placeringar på två starter första dagen kändes bra!

Söndagen blev häktisk med tre starter från kl 16 till 19! Först ut var Dorten i Int 1 och han var sååå fin! Vi blev 2:a på 66%! Kul, men jag tycker det var låga procent, fast det var det nog över lag under hela meetinget…. Men som sagt Dorten är en fantastisk kille som är super att tävla med! Zky var fin, lite tröttare i Int 1 än i lördagens St Georges, vilket gjorde att han blir lite stressad över det och vi missade båda serierna och han taktade i skritten. 64,12%, 6:a och ynka 3 poäng från placering. Lite surt, men ändå en bra helg för Zky såhär tidigt på säsongen!

Strolchi var jätte-duktig i sin debut! Riktigt uppe och fin i formen, travade super-rörligt och ökade fint, skrittade avspänt och stort och galopperade fint! Tyvärr lite trassel i en fattning och omslag i en förvänd galopp, men detta kommer bli så bra i framtiden! Han mottogs väl och fick 73% och är i och med detta kvalad till Flyinge Breeders Trophy i oktober! Härligt att fixa det i första starten 🙂
Strolchi ska redan på söndag 10/4 ut igen i 5-års kvalklass i Enköping!

Lastbilen var super att bo och åka i! Vi bodde hela familjen plus min Mor och det var så lyxigt att bo på tävlingsplatsen. Mira ville inte ens lämna lastbilen över huvud taget! Hon pratade i sömnen i morse om att äta chokladbollar i lastbilen! Så gullig 🙂

I morgon (tisdag) blir det träning för Lars för Zky och Dortmund igen och på onsdag ska jag titta på en 3-åring som jag hoppas är jätte-fin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *