Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi i 5-års final!

Av Märit Olofsson Näss - 11 oktober, 2011 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma från Flyinge efter en vecka med massa fina unghästar! Vi kom hem kl 23 i söndags och då var det bara att packa ur hela lastbilen. Var rätt trött igår (måndags)….

Bild till blogginlägg


Strolchi har en härlig spänst, här i ökad trav!

Är otroligt nöjd med mina fina unghästar som skött sig med den äran hela veckan. Höjdpunkten var i söndags, då fina Strolchi gick final i 5-års klassen. Är såhär i efterhand väldigt glad att han kvalade direkt till finalen i första uttagningen (i onsdags) och slapp gå via andra chansen i fredags. Nu kunde vi direkt fokusera på final-uppladdningen!
Jag rider honom ofta lite trött, så han ska hålla sig i skinnet på banan, men denna gång beslöt vi oss för att spänna bågen lite högre och rida på lite med nerv och explosivitet. Satsa mer, helt enkelt! Är det final så är det! Det höll till viss del. Traven var fantastiskt fin och vi fick hela 8,3 poäng på den!!!! Galoppen blev också kvalitetsmässigt bättre, men tyvärr trasslade det till sig en del, med byten i båda förvända galopperna. Sånt kostar dyra poäng, både på galoppbetyget och på lösgjordhet och allmänt intryck. Vi landade trots detta på 74,2% och en 13:e plats av 20 st i finalen!
Tänk vad otroligt bra Strolchi kommer bli när jag både kan satsa och trycka på mer och inte trassla 🙂

Bild till blogginlägg


Uppvärmning på Kastanjegården 

Nu får både Strolchi och Moonshine ett par veckors välförtjänt vila, för att sedan börja träningen mot nästa års utmaningar! Är väldigt stolt och glad över de fina unghästar jag har förmånen att få rida och matcha!

Zky och Dorten trimmas inför tävlingar i Eskilstuna på söndag, nu är det de stora grabbarnas tur igen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *