Kategorier
Ej kategoriserad

Uppvisning i Järfälla och 4-års championat!

Av Märit Olofsson Näss - 9 september, 2012 | 0 kommentarer

Ännu en helg fylld av häst-äventyr är till ända! Denna gången har jag hunnit med att rida en uppvisning på Dorten i Järfälla (lördag) samt 4-års championat (kval) i Enköping idag.

Igår uppmärksammade Järfälla Ridcenter att Ridsportförbundet i år fyller 100 år med ett öppet hus. Där var jag och Dortmund en av programpunkterna då vi visade upp min (och Zorans) gamla Grand Prix kür! Dorten gjorde det väldigt bra! Finns såklart massor av saker som kan bli bättre, men vi har ju precis gått upp i såpass svår klass och startat en ”lätt GP” förra helgen. En hel del fina kvaliteer i galoppen har han, och det kommer lite mer piaff och passage för varje dag nu 🙂
Det var roligt att få visa upp küren igen och får vi träna lite mer på den, så kanske det blir att visa upp den i tävlingssammanhang på sikt!

Bild till blogginlägg

Dorten, jag och Katarina efter uppvisningen!

Idag var jag i Enköping med Moonshine och red kval till 4-årschampionatet i Flyinge i oktober. Vi är ju redan kvalade till Flyinge, men detta var ju ett bra tillfälle att få ut Nils och känna på lite tävlingsatmosfär. Han skötte sig utmärkt idag! Cool är han och jag tyckte han visade upp både bättre skritt och trav än på Strömsholm! Men så är det ju som det är i dessa bedömningssporter… Nils blev ganska sågad och fick bara 73,6% totalt. Han fick t.ex bara 7,5 på samma (eller bättre tyckte jag) skritt som på Strömsholm där han fick en 9:a?!? Och så vidare…
Nåja, vi biter ihop och kommer igen!!!

Imorgon tränar jag för Lars med Dortmund och ”nya” Vicamaro. Sedan blir det tävling för Strolchi på Segersta på torsdag och till helgen är det dags för årets bästa tävling, nämligen elitdressyren på Djursholm! Full fart som vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *