Kategorier
Ej kategoriserad

Stackars Dorten…

Av Märit Olofsson Näss - 19 januari, 2013 | 0 kommentarer

Återigen så kan jag bara konstatera att det blir ju aldrig som man tänkt sig… Dortens hälta satt kvar när jag kom hem från Jämtlandssemestern, trots vila och Metacam. Han borde ha blivit bra om det vore en hovböld eller stengalla, så veckan som gick har återigen spenderats på Mälarkliniken och en hältutredning för Dortmund. Till sist hittade min duktiga veterinär Anna Hedqvist en spricka i hovbenet. Jag behöver nog inte skriva alla svordomar jag tänkt kring detta här, men det är många!
Konvalescensen är ca 4-6 månader och fortsättningen på vår karriär på dressyrbanan får vänta till sommaren… Men han blir frisk!!! Det är det positiva i den här soppan! Det kommer att ta tid men prognosen på hovbenssprickor är god och han kommer att bli bra 🙂
Och han är ju såååå värd att vänta på!

Bild till blogginlägg

Dortens vänster fram i gipspaket för tillfället…
Bild till blogginlägg

Skit-tråkigt att ha husarrest och utegångsförbud tycker Dorten.

Vårens fokus kommer nu att ligga på unghästarna. Moonshine 5 år, Vicke 6 år och Strolchi 7 år kommer att få mycket tävlingsfokus från min sida nu.

Idag har jag ridit Strolchi och Vicke i 23 minusgrader. Brrrr…. Man får träna lagom så att inte lungorna tar stryk av kylan, men jag tror att de var glada att få jobba en stund då båda får massor av energi och spring i benen av kylan!
Hoppas att det blir lite varmare i morgon då jag ska hålla 8 lektioner på två olika ställen, Lennartsnäs och Tullnäs i Norrtälje. Det ska bli kul!
Bild till blogginlägg

Vår kanin Milou på sitt favoritställe. Han älskar att sitta på barnens häst eller att hoppa över den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *