Kategorier
Ej kategoriserad

Tävlingssäsongen startar tidigt och bra!

Av Märit Olofsson Näss - 1 februari, 2013 | 0 kommentarer

I går kväll var jag och Strolchi på Strömsholm och inledde tävlingssäsongen 2013! Det var en ovanligt tidig säsongsdebut, brukar vara i mars-april annars, men nu kör vi igång tidigt! Klassen var en MB:4, domare Agenta Aronsson och konkurrensen stenhård. Bland ekipagen märktes bla GP-hästen Lotus med sin nya GP-ryttare Sofia Möller (de håller på att kvala sig upp i klasserna tillsammans) och landslagsryttaren Per Sandgaard med en ny, fin, egen häst!

Bild till blogginlägg


Strolchi inför träning för Lars Andersson i tisdags.

Strolchi brukar vara rätt het och snurrig i säsongsdebuten. Lägg till det att det dessutom är rätt kallt, då brukar det krypa rätt bra i skinnet på honom! Ovanpå det en rörig framridning där han blev väldigt rädd för att möta hästar efter att vi nästan blivit påridna… Inte de bästa förutsättningarna alltså och han var precis som väntat väldigt het och laddad på banan oxå, men vi redde ut det rätt okej ändå. En hel del missar, då det var svårt att skritta med så mycket ”myror i benen”. Piaff i båda enkla bytena och taktning i både samlad och ökad skritt drar ner en hel del plus en urdålig ryggning. Sen är han ju inte riktigt spänstig och fin i skolorna med all spänning. Men alla byten var fina och så är han ju en superfin gummiboll i grunden!!! Men vi fick väldigt fina omdömen ändå, Agneta gillade honom verkligen! Det blev trots allt 65,5% och en fin 4:e placering.

Bild till blogginlägg


Röd jacka & röd rosett, nästa gång tar jag blå-gul jacka 🙂

Bra inledning på tävlingssäsongen, tycker jag och nu är vi igång! Bara att köra på och vi fortsätter med en till MB:4 i Eskilstuna 21/2! Veckan som kommer innehåller också den en hel del planerade hästaktiviteter. Det är förbundsträning för Lussan (Strolchi) på söndag, Dortens (onda) hov ska röntgas på måndag och på tisdag är det programridning för Roger Olsson hemma i vårt ridhus på Kvarnnibble. Strolchi får prova på MA:1 och Vicke ska gå det rykande färska LA:3. Kul, kul!
På måndag kommer ju även Mira och Lina till mig igen! Ska bli härligt, jag saknar dom verkligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *