Kategorier
Ej kategoriserad

Nytt jobb, tävling och ryggproblem

Av Märit Olofsson Näss - 23 februari, 2013 | 0 kommentarer

På alla hjärtans dag, förra torsdagen började jag på mitt nya jobb. Jag har fått ett jobb på Håbo kommun som projektledare för hela förtätningen och stadsbyggandet av Bålsta Centrum! Bålsta C ska förtätas med ca 2000 bostäder, handel, kontor, lokaler och ett nytt resecentrum, allt i stationsnära läge. Och jag har fått det projektledarjobbet!!! Härligt kul och massor att sätta tänderna i och ovanpå det en chef som jag verkligen gillar!
Jag startar igång på halvtid i Håbo och fortsätter mina projekt i Upplands-Bro kommun på halvtid till 14/6, därefter bilr det 100% Bålsta Centrum. Jag är verkligen jättetaggad och inspirerad av mitt nya jobb!!!

Bild till blogginlägg


Nytt jobb i ny kommun!

I förrgår (torsdag 21/2) var jag i Eskilstuna och red en MB:4 med Strolchi. Det gick inte så bra tyvärr. Stollis var först jättefin på framridningen och inte alls så där rädd att mötas som han kan vara ibland. Men väl inne på banan så blev han väldigt spänd… Traven gick rätt bra, men i galoppen blev det mesta pannkaka, trassliga byten och enkla byten och rätt så hett alltihopa. Trots det 63,7% och vi blev 7:a (6 placerade) vilket får anses bra med tanke på ritten. Jag vet ju att han är svår att tävla på vintern i kylan, men vi tränar på, på att tävla 🙂
Han kommer att bli superfin när det blir lite varmare så att han blir lite coolare! Han är sååå fin, ”Härlig häst” skrev domaren i torsdags!

Bild till blogginlägg


Härliga Strolchi på Falsterbo i somras!

En del i att Strolchi var så spänd kan vara mitt ryggont som kom hastigt i onsdags/torsdags. Jag hade rätt ont i ryggen i torsdags kväll. Inte så farligt när jag kommit igång att rida fram, men ändå där. När jag sedan vaknade i fredags var jag så sned i ryggen att jag skrattade så jag fick ont i magen. Hela bäckenet stack ut 10 cm till vänster. Nu är det alltså jag som har akuttider hos naprapat och kiropraktor och hoppas verkligen att detta går över snabbt!

Efter tävlingen i Eskilstuna så bodde vi kvar hos Jessica och hennes familj och Mira och Lina passade på att rida Lilleman. Han är härligt pigg och vaken och tjejernas absoluta favorit 🙂

Bild till blogginlägg


Mira, Lina, Lilleman och Jessica!

På stallfronten hemma så har Dorten åkt hem till Järfälla Ridcenter för att vara konvalescent där.  Jag har eventuellt en tillridningshäst på gång in i den boxen. Det blir ju tillfälligt då Dorten kommer tillbaka så fort han ska igång igen.
Vicke har vilat en vecka efter att han hittade fantastiskt fin trav veckan innan det! Efter träningen för Bo Jenå (10/2) så hittade vi ”häng” i traven och Vicke blev så fin. Han har alltid haft jättefin mekanik fast med ”en hov i marken” hela tiden, men nu travar han superfint med mycket luft och schwung!
Hopphästen Max tränar på och vi blir mer samspelta för varje dag. Han är riktigt fin att rida på nu och blir allt starkare. Traven blir lite bättre för varje dag, galoppen är superfin och vi har trimmat ihop oss så att skolor och byten flyter fint nu!

Bild till blogginlägg


Stallkatten Jerry bäddar fint med hästtäcken!

Ps. Zky har tävlats av Michaela Kåbergs (som köpte honom av mig) kompis Lee André som är junior. På två starter i MB:4 har de fått nästan 66% båda gångerna och därmed kvalat till junior-SM i Strömsholm i vår! Senaste starten var i hård konkurrens på nationellt meeting i Strömsholm där de kom 2:a! Härligt kul!!! Jag önskar dom stort lycka till på SM och känner mig åter som en stolt mamma 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *