Kategorier
Ej kategoriserad

Dockan 3:a och Donne flyttar hem!

Av Märit Olofsson Näss - 27 september, 2015 | 0 kommentarer

För en vecka sedan gjurde 4-årigaDockan (Qiuntana) entré på tävlingsbanan med en fin 3:e placering i LC som facit. Vi kliver raskt på i klasserna och tog oss idag till Håbo Ridklubb för en LB:2.

Dockan var verkligen superfin på framridningen idag igen!!! Det är så himla roligt med Dockan för hon utvecklas verkligen nästan från dag till dag nu när vi känner varandra bättre och hon har byggt upp mer styrka, orkar mer.

Bild till blogginlägg


Idag ”vann vi framridningen”, attans så fin hon börjar bli!

Hon blev tyvärr väldigt spänd i ridhuset och trodde att staketet längs väggen och bokstäverna med stora ormbunkar på skulle äta upp henne…. Men vi fick trots detta till ett fint travprogram, men oj så svårt det är att fatta galopp när man är superspänd. En och annan stopp och hoppa baklänges smög sig också in, men fantastiskt så fint mottagen hon blir av domarna. Vi landade trots ca 5 stora missar på 69% och travprogrammet var nog ca 75%!!!

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i det superläskiga ridhuset 🙂

Med denna fina procent kom vi på en 3:e placering i gänget av betydligt äldre och mer rutinerade hästar! Dockan tyckte också att ärevarv var spännande och passade på att bocka av mig på riktigt rodeo-maner! Sånt som händer med unga hästar och nya miljöer/situationer. Jag klarade mig fint men är lite blåslagen, attans vilken busunge!!!

Bild till blogginlägg


Vackra Donne flyttar in i stallet!

Dockan har nu åkt hem till Jessica för lite vila och annat jobb som mera skog, löshoppning och skoj ett tag. In i stallet flyttade istället 2,5-år gamla Don Helvetico! Det är Katarinas föl-fynd från Tyskland som vuxit upp i Jessicas stall. Don Helvetico (”Donne”) är efter den tyska succéhingsten Dante Welthino och med Paradiesvogel som morfar, dvs fin dressyradel 🙂
Nu väntar inridning och introduktion i vuxenvärlden för denna svarta skönhet! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *