Kategorier
Ej kategoriserad

SM på Strömsholm!

Av Märit Olofsson Näss - 8 juni, 2019 | 0 kommentarer

Så var årets SM på Strömsholm över för min del. Det har inte alls gått som jag hoppats och planerat med slutade ändå på ett positivt sätt! I går var det Grand Prix och kval till söndagens kürfinal.

Bild till blogginlägg


Vacker inramning och väder på Strömsholm, men väldigt varmt att rida!

Strolchi var verkligen superfin på framridningen, men tyvärr blev det inte alls någon bra ritt. Strolchi blev rätt spänd och då blir han lite lång plus att han fick ”soppatorsk” i värmen så energin var på låg nivå. Lägg till det en miss i bytena i varje plus att han hoppade ut ur den sista piaffen så att både piaff (koefficient 2) och övergångarna blev betygen 2-3 och någon 4:a… Så en placering i slutet på låga procent gjorde att våra finalplaner grusades totalt.

Dagens snackis var att domarna var på riktigt diss-humör och vi var många som kände oss väldigt lågt bedömda. De 15 bästa får ju rida final, men med den nya regeln att minst 64% ska uppnås för att få rida finalen så blev det bara 9 ekipage till final…

Bild till blogginlägg


Så glad över Strolchi i dagens runda i GPS och den fina rosetten!

Jag bestämde mig för att rida dagens Grand Prix Special istället, den hade jag ju inte styrt in i om vi gått till finalen, för att försöka hitta en bättre känsla och flyt på banan igen.
Idag gick det betydligt bättre! Nu var Strolchi bättre framför mina skänklar, mer ihop och betydligt bättre i formen! Tyvärr fick vi ett par kostsamma missar, men jag är på det hela taget betydligt nöjdare med flytet, känslan och energin. 64,6% gav oss en fin andraplacering i klassen efter legendaren Ulla Håkansson på Diddy Cool!
Så häftigt att Ulla fick vinna på Strömsholm, det är henne så väl unnat och så otroligt starkt att rida Grand Prix vid 82 års ålder. Grattis Ulla!!!

Bild till blogginlägg


Full fart på ärevarvet!

Nu ska vi hem, vila lite och sedan börja trimma för Nations Cup i Järvenpää i Finland i början av juli!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *