Kategorier
Ej kategoriserad

Fina placeringar för Strolchi i Pornainen!

Av Märit Olofsson Näss - 1 juni, 2019 | 0 kommentarer

Nu är vi hemma från värt händelserika äventyr i finska Pornainen (Borgnäs) i helgen!!! Vi har varit utan internet helt med allt vad det inneburit. T.ex GPS fungerade inte och vi hade problem att bara hitta från färjan i Helsingfors till tävlingsplatsen, åtkomst till Equipe med startlistor, tider och resultat mm. Oj vad ”handikappade” vi blev! Men vi trixade ihop allt till sist.

Så till tävlandet och rapporten från våra äventyr som började med en dramatisk färjeresa under torsdagnatten med blåst graderad som styv kuling! Ingen höjdare, då det gungade och slog fruktansvärt mycket… Blev vi inte sjösjuka av detta så tror jag inte vi någonsin kommer bli det!

Bild till blogginlägg


Installerad i den urgulliga tältboxen med volang!!!

Efter lite återhämtning var det dags för Strolchi och mig att gå ut i lördagens Grand Prix! Jag var mycket nöjd med vårt program då jag spände bågen lite mer, vilket gjorde honom lite spänd i det blåsiga vädret och då blev han inte helt framför mig. Vi fick också ett par kostsamma missar, men trots det 65,7% och en fin 5:e placerig i väldigt tight och tufft motstånd. Det var endast 1,2% upp till seger i klassen….

Bild till blogginlägg


Debn sedvanliga rosettposeringen & attans fina rosetter var det!

Igår, söndag var det dags för oss att dansa i vår kür och det är alltid så roligt att rida den! Nu var Strolchi riktigt fin, trots att det var busväder igen, och vi fick till riktigt fina piaffer och passager och ja, alla rörelser vart riktigt lyckade och jag hade en härligt fin känsla. Tyvärr fick vi två dumma missar i samband med båda piruetterna (som egentligen var superfina) vilket resulterade i bara 5:or på dom. Väldigt kostsamt då det ju är koefficient… Trots det 67,9% och en fin 4:e placering där det återigen var supertight mellan placeringarna!!!

Bild till blogginlägg


Fina bilder från küren, som vanligt min paparazzi Jessica som fotat!!!

Efter prisutdelningen var det bara att trava direkt upp på lasbilen för hemfärd med fäljan som gick redan kl 17 igår. Men vi hann!!!

Jag är jätteglad att vi fick detta fina genrep inför SM på Strömsholm som börjar på fredag. Detta var en likande bana, svåra väderförhållanden, första utetävlingen för oss sedan i augusti -18 och nästan 3 månader sen vi startade senast. Jag känner mig väl förberedd, laddad och supertaggad inför SM! Ses vi där?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *