Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångar i Borås!

Av Märit Olofsson Näss - 16 maj, 2021 | 0 kommentarer

Idag gjorde vi en lite galen spontantripp: Borås över dagen med Dockan och Strolchi för Int 1 respektiv eGrand Prix. Vilken otroligt rolig resa det blev även om jag är jättertrött nu så ver deten härlig resa och en ny rolig tävlingsplats för mig!
Jag vill börja med att tacka Borås fältrittkulbb för väldigt fina tävlingar på en toppklass-anläggning, vi kommer gärna tillbaka!

Bild till blogginlägg


Duktiga Dockan ”persade” i Int 1 med 67,3% och en fin andraplacering!

Dockan gick en riktigt fin Int 1, om än väldigt taggad så trots det otroligt ridbar och ”med mig”. Vi fick fina 67,3% vilket är personbästa för oss i Int 1 och med det en andraplacering i ett starkt startfält, där jag säger stort grattis till segern till Caroling Lundberg med sin fina Sir Price!
Jag var lite ”besviken” efter ritten, mest för att hon var så magiskt fin på framridningen och jag inte ritkigt fick ut allt det på banan. Men, tänk så otroligt bra att rida på så fina procent och ändå känna att jag massor kvar att ge med min fina Docka 🙂

Bild till blogginlägg


Finaste Strolchi <3

Innan Dockans Int 1 så hade jag och Strolchi gjort en bra GP-runda! Framförallt galoppen blev riktigt bra, men synd på en kostsam miss med ett byte i varje innan höger piruetten. I traven har vi mycket mer att hämta ännu och även här fick vi en dyr miss med en snubbling i en travökning. Jag får inte riktigt energin med mig in på banan i traven och med det inte det superfina uttryck vi brukar ha och även lite ”maskig” piaff & passage. Det här har säkert flera anledningar, dels att vårt långa tävlingsuppehåll (läs ringrost) och sedan att han mentalt nog fortfarande tror att han inte ska få luft när vi kommer in på tävlingsbanan för att prestera det lilla extra…
Även här så är jag otroligt nöjd med att trots det få 64,2%, en fjärdeplats precis utanför placering och bara 1% upp till andraplatsen.
Vi har otroligt mycket mer att ge och det känns bara som att vi behöver fler rundor för att komma in i det riktigt fina flytet igen!

Avslutar bloggen denna gång med” dagens bild” från igår:

Bild till blogginlägg


Såhär glada blev vi när Gnistan kvalade till Falsterbo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *