Kategorier
Ej kategoriserad

Nyttigt och roligt på Djursholm!

Av Märit Olofsson Näss - 20 februari, 2011 | 0 kommentarer

Idag packade jag in Zky i trailern (nästa helg hämtar jag lastbilen), min Mor och mina döttrar i bilen och styrde mot Djursholm. Där var det utbildning av alla domarutbildare som Bo Tibblin höll i, och jag och Zky var ett av ekipagen som skulle demonstrera olika rörelser. Jättenyttigt för Zky att komma ut i nya miljöer då han ju ofta blir spänd på tävling. Idag var han dock väldigt avspänd och fin! Jag hoppas verkligen att detta är ett led mot en mer avspänd Zky på tävling, som jag nu jobbar hårt med! Jag har ju arbetat mycket hemma med att hålla honom ridbar trots uppdykande spänningsmoment. Tror han tyckte det var rätt skönt också att få komma bort och inte behöva ”spänna musklerna” massa i svåra rörelser, vi demonstrerade skänkelvikningar, skrittpiruett och enkla byten. Så jag är jättenöjd med dagens syfte: att ha en avspänd och fin Zky i nytt ridhus!

Efter det så skrittade Mira på Zky i lilla ridhuset. Det var första gången hon ”red” Zky själv (jag ledde såklart)! Annars har hon bara suttit framför mig eller ridit själv i sadeln på ponnisar 🙂

Stollen installerades i mitt stall igår igen för en ny träningsomgång. Han var riktigt fin att rida idag, fick till flera bra förvända galopper! Träningen mot vårens unghästkval går enligt plan.

Ser fram mot en förhoppningsvis mindre kall vecka med massa rolig ridning och träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *