Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångsrik helg på många sätt!

Av Märit Olofsson Näss - 16 maj, 2011 | 0 kommentarer

Är inne i en intensiv tävlingsperiod just nu och i helgen gästade vi Örebros nationella dressyrmeeting. Det blev em mycket lyckosam tävlingshelg! Dortmund gick ut som startnummer 1 i lördagens St Georges och 2 i söndagens Int 1 och det är ju ofta lite ogynnsamt att starta så tidigt. Han presterade i alla fall två superfina program, han går som en klocka just nu! 66,4% i St Georges kändes lågt med tanke på ritten, men domarna höll skalan och det räckte ända till 3:e plats när alla 38 startande var klara! Egentligen var vi delad 2:a, men Soffi Flemming hade högre på allmänt intryck ock placerades då före mig. Zky var också riktigt fin i samma klass! Lite spänd, men ändå ridbar och båda serierna satt! 65,4% gav en 6:e placering. Toppen att börja med två placeringar första dagen 🙂

Söndagens fina ritt i Int 1 gav Dortmund 67,4% och 4:e placering i mycket hård konkurrens! Han håller sig väl framme hela tiden i resultatlistorna och blir starkare och finare hela tiden. Han är så rolig att träna med, vill jobba hela tiden och ställer alltid upp för mig!
Zky var fin i Int 1 också. Lite tröttare än i St Georges och då blir han liksom lite spändare i sitt uttryck. Vi satte 3:orna, men fick tyvärr två missar i bytena i vartannat. Tycker han fick låga procent, bara 63, men vi kommer igen!

Tävlingarna i Örebro var mycket välarrangerade och proffsiga. Väldigt många goda och trevliga ryttarkollegor på plats gjorde bara tävlingen ännu bättre! På lördagskvällen så trängde vi in oss ett helt gäng i min lastbil och drack vin och hade trevligt! Utöver min Mor och jag var det Eva Ulf med hästskötare Karin, Sofia Möller med sin man Peter, Anna Svefors med sonen Ludvig och sin hästskötare, snacka om fullt i soffan!!! Efter det gick vi på en mycket god och trevlig ryttarmiddag!

Fick en fantastisk rapport från tävlingarna i Hogsta på söndagen, Norea och Cosby gjorde en super-fin uppvisning i St Georges och fick 67,9% och vann! Stor lycka och glädje i familjen Kjerrman och såklart känner jag mig som en stolt ”mamma” också! I samma klass kom även min super-kompis Lotta Audell och hennes Prima 4:a. Stort grattis tjejer!

När jag kom hem i söndags hade Hans, Mira och Lina hämtat hem familjens nya fyr-bening: den 8 veckor gamla drevervalpen River Race Star!!! Hur söt som helst! Bilder kommer. Och så måste han såklart få ett ”hanterbart” namn (smeknamn). Han håller som bäst på att bekanta sig med allt nytt, huset, oss, miljön osv.

I dag har stallvistelsen varit lite kaotisk…. Ett gäng kalvar kom lösa och sprang runt på gården. En som jag var med och fångade in, rammade staketet till Zky´s hage, Zky var som tur var inne redan, och 5 st kalvar var fortfarande på fri fot (klöv?) när jag lämnade gården. Oklart var. Hoppas det löser sig snart och att de kommer hem igen!

Nästa helg är det de traditionella nationella tävlingarna på Djurgården, alltid lika trevliga att vara på, det blir St Georges och Int 1 för Zky och Dorten igen. So long!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *