Kategorier
Ej kategoriserad

Lag SM i Ericsberg

Av Märit Olofsson Näss - 18 augusti, 2012 | 0 kommentarer

I dag har jag varit och ridit Lag SM för Djursholms RK i Ericsberg. Eller ”mission impossible” som jag kallade det igår, när jag tänkte på vilken prestation som skulle krävas av mig för att vi skulle upprepa fjolårets finalplats och fina bronsmedalj!
I går red nämligen Eva Ulf och Anna Dufva i mitt lag och båda ingen av dom hade en ”bra dag på jobbet” utan fick en hel del missar och inte alls de poäng de brukar leverera… Laget låg på 12:e plats av 18 st och bara 5 lag går till final. Jag skulle alltså behöva slå världsrekord i Intermediare 1, typ 83% eller nåt! Inte så realistiskt med andra ord.

Dorten var rätt så fin, men lite trött, fin i traven men tröttare ju längre programmet led. Detta gjorde att vi missade båda hans bravurnummer i slutet av programmet: bytena i vart annat steg och ökade traven. Ett orent byte och galopp i ökningen kostar massor av procent och från att ha legat runt 68,5% så rasade vi ner till 67,1. Vi blev trots detta 11 i klassen individuellt, dock var det bara 9 placeringar. Starkt ändå med så grova missar, men jag är ju van vid att Dorten alltid placerar sig 🙂

Bild till blogginlägg


Full fart på vackra Ericsberg

Vi laddar om och kommer igen, nästa vända för Dortmund blir Sundsvall 1 september och debut i Int 1B (fd Svår B:1)!

Dagen på Ericsberg var ändå härlig för mig, Katarina, Mira och Lina med fantastiskt sällskap i form av Birgitta som äger Dorten, Jessica, Frank och Maggie (Strolchis familj), god mat, ponnyridning och massa bus och lek! Passade även på att träna fina Strolchi på en närliggande gård och oj, så glad han gör mig! Har sagt det förr, han kommer att bli makalös!!!

Bild till blogginlägg


Såhär fin var Strolchi på Falsterbo i somras och även på träning idag 🙂

Veckan som kommer innehåller både träning för Lars Andersson och Bo Jenå och på lördag är det dags för kvalitetstävlan för Moonshine! Spännande!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *