Kategorier
Ej kategoriserad

Lyckad kvalitetstävlan för Moonshine ESS!

Av Märit Olofsson Näss - 26 augusti, 2012 | 0 kommentarer

Igår, lördag, visade jag Moonshine ESS (alias Nils) på kvalitetstävlan på Strömsholm. Vi hade en lyckad dag på många sätt: fint väder, fina ritter och resultat och en stor fanclub på plats! Teamet kring mig och Nils denna dagen var stort, Mira, Lina, min Mor och Far, Sussi och Emma som äger Nils och deras kompis Helene samt Jessica som groomade och hennes mamma Maggan! Snacka om uppslutning 🙂

Bild till blogginlägg


Härlig bild på Jessica och Nils i solskenet!

Nils skötte sig exemplariskt, lugn och fin och ridbar. Efter ID-kontroll och mätning, han var hela 175 cm, så tog gångartsprovet vid. Han skötte sig mycket väl och visade god balans och längning och samling i alla sina gångarter. Tyvärr blev traven lite kort då underlaget var väldigt hårt… Sedan så syns det ju att att han är stor och behöver bli starkare för att orka med sina långa ben och storlek!

Bild till blogginlägg


Framridning inför gångartsprovet.

Resultatet blev 9 på skritt, 7 på trav, 8 på galopp och 8 på utvecklingsbarhet. I och med de fina poängen som gav 8,0 i snitt så har vi kvalat till 4-årschampionatet i Flyinge i oktober!!!
Exteriört fick han 8 (typ) 8 (huvud, hals och bål) 7 (benställning). Detta räknas in i det totala betyget som lovande dressyrhäst, så det blev 7,92.

Bild till blogginlägg


Dressyrframridning bland hinder och bankar.

Efter detta var det bara att gå direkt ner till trailern och svida om till hopp-outfiten. Jag hade bestämt mig för att hoppa själv, eftersom KristoferRobin som oxå har hopptränat Nils var på meeting i Västervik. Det gick riktigt bra, faktiskt! Han stannade på sista hindret på 1,0 m-banan och då jag tog om den linjen med mer fart på sista hindret så fick han med sig den bommen. Sedan hoppade vi hela banan igen helt felfritt!

Bild till blogginlägg


Värmning inför hopp-provet.

Nils hoppteknik är väl inte toppen, men jag tycker att han är rolig att hoppa och jag tror han oxå tycker det är kul. Tyvärr blandar han fantastiska språng med mindre bra och så märks hans storlek lite i hoppningen oxå. Han orkar inte riktigt samla sig helt inför räcken, men han hoppar oxrar riktigt fint. Vi fick 6 (teknik) och 6 (temperament) och det är jag väldigt nöjd med 🙂

Bild till blogginlägg


Varför bara noppa 1m, när man kan hoppa mycket högre 🙂

Dagen avslutades med att jag var och såg De tre musketörerna på Stadsteatern i sällskap med goda vänner! Jag kan verkligen rekommendera denna föreställning, hur bra som helst och vilka fantastiska musikalartister som spelade!

Idag söndag så anländer stallets nya häst om ett par timmar. 5-åriga Vicamaro (e Camaro M-Quite Easy) ska bli den nya grabben i gänget och kommer att stå hos mig för utbildning och tävling under hösten och våren (åtminstone)!!! Han är en riktig sötnos och vacker som få, bilder kommer!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *