Kategorier
Ej kategoriserad

Strolchi fin på förbundsträning!

Av Märit Olofsson Näss - 6 oktober, 2013 | 0 kommentarer

Nej, jag är faktiskt inte på avelschampionatet i Flyinge i år. Vi tog beslutet redan i våras att jag och Strolchi satsade på Falsterbo och valde bort Flyinge i år. Det finns flera orsaker till detta, men en av dom blev väldigt tydlig igår. Jag och Strolchi tränar ju med målet att etablera oss i Grand Prix inom ett par år och då är det många saker till som ska falla på plats! Det är lättare att introducera GP-rörelserna piaff, passage och byten i varje steg i galopp utan att behöva blanda det med tävling (på lägre nivå, än GP!). Det kan vara rätt förvirrande för hästarna. Så nu efter Ljungby har vi tävlingsuppehåll till  november och tränar nu på de svåraste rörelserna.

Bild till blogginlägg


Dock är Jessica i Flyinge, så Mira ryckte in som hästskötare 🙂

Igår var vi på förbundsträning för Lussan på Ledingenäs i Knivsta! Otroligt vacker anläggning och miljö och såklart även insprerande att se alla andra duktiga ekipage träna!Strolchi var superfin!!! Han gjorde flera fina serier i vart 4:e, vart 3.e och vartannant språng, för att sedan på ett lugnt och säkert sätt även göra flera repriser av två st ”ettor”och i båda varven! Känns verkligen super!
Sedan gjorde han väldigt bra början till passage och piaff! När styrkan kommer med mer träning så kommer detta att bli riktigt bra 🙂

Så är det ju barnhelg, vi hann igår också med en tur till Järfälla Ridcenter och Mira och Lina har ridit favoritponnierna Smurfan och Tomas. En sväng på badhuset med massa lek, bus och skoj blev dagens ”äventyr”!

Nu är det full fart med en fulltecknad vecka med mycket häst och jobb, då barnen åker till sin pappa i morgon. Jag ska bl.a titta på lite nya hästar i veckan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *