Kategorier
Ej kategoriserad

Globen, ryttargala och det blir inte alltid som man tänkt sig!

Av Märit Olofsson Näss - 28 november, 2013 | 0 kommentarer

I går började äventyret Stockholm Horse Show på Globen för min del! Men oj så rörigt det sista dygnet innan jag väl kom på plats blev. Strolchi kom in från hagen på tisdagen med en liten hovböld/tryckskada. Han var halt och hovslagaren tillkallades omedelbart. Strolchi är redan nu mycket bättre och kommer bli helt återställd inom kort, men där stog jag utan häst till showen… Det blir som sagt inte alltid som man tänkt sig!!

Efter en del febrilt tänkande, ringande och planerande så fick jag låna fina Skaldhöj Meghan!!! Hon är en svart vacker dam på 19 år, med härlig fallenhet för piaff och passage och väldigt fin att rida på! Att hon sedan dessutom är väldigt cool och orädd och struntar totalt i plymer, kostymer, fyrspann, glitter, ljus, fjordingar, shettisar, indianer mm. och allmänt kaos gör ju inte saken ett dugg sämre 🙂
Tack snälla Anita Heyman för att jag får låna din fina häst! Och tack Natasha Brehammar som groomar på bästa sätt!

Bild till blogginlägg


Tack även Volkswagen Täby för alla fina sponsorsaker, bla denna superfina jacka!

Gårdagen gick alltså åt till att packa i all hast, Anita fick 3 timmar på sig från beslut om att jag skulle få låna Meghan tills jag hämtade upp dem på Djursholms Ridskola. Sedan blev det genrep inne på Globen. Jag rider i ett shownummer tillsammans med Eva Ulf – Fink, Per Duvefeldt – Edvin och Martin Ågevall – Wyona Liberty och så är Wiveca Schenholm – Vulcao i mitten och sjunger/mimar till välkomstlåten!

Bild till blogginlägg


Katarina, Pelle Duvefeldt & Tony Tellné njuter av bubbel på Berns!

Kvällen igår spenderade jag och Katarina med Sveriges ryttarelit på Ryttargalan 2013 på Berns! Det blev härligt mycket bubbel, god mat, drinkar, mingel och dans! En riktigt bra party-kväll, helt enkelt!

Bild till blogginlägg


Min första och garanterat inte sista Ryttargala. Jag hade väldigt kul!!!

Idag (torsdag) så fick jag faktiskt lite sovmorgon efter partajet på Berns. Härligt skönt och ganska ovanligt i mitt liv. Sedan var det dags för att träna kl 13 inne på Hovet. Vi var faktiskt helt ensamma på träningen jag, Eva, Pelle & Martin. Skönt! Jag kunde nu lägga en hel del tid på att känna av Meghan, lösgöra och mjuka upp henne och stämma av hjälperna. Jag har ju aldrig ridit henne förut!
Jag tyckler att hon är superfin att rida på. Lydig, ambitiös och vill göra sitt bästa!

Bild till blogginlägg


Jag och Meghan i full scenkostym!

Bild till blogginlägg


Hela gänget: jag, Pelle, Eva och Martin.

Vi red sedan shownumret på smygpremiären kl 19:00 och det gick mycket bra! Alla hästarna skötte sig finfint och numret känns bra och genomtänkt. Vi är ju bara inne ca 2 minuter, men vi hinner göra ett par galopp-piruetter och en hel del piaff & passage! Det var väldigt, väldigt roligt att rida och vi har väldigt kul ihop, hela gänget 🙂

Bild till blogginlägg


Jag och Meghan i full action på Globen i invigningsshowen. Härlig känsla 🙂

Nu måste jag sova, jag har tre härliga Globendagar till framför mig, med show alla dagarna!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *