Kategorier
Ej kategoriserad

Segrar för Dockan och Ajani!

Av Märit Olofsson Näss - 18 juni, 2017 | 0 kommentarer

En hektisk, hästfylld och framgånsrik helg går mot sitt slut. Denna gång har Ajani och Dockan varit i farten och attans vad bra det gått!

Igår gick Ajani en LA:3 i Håbo. Han var väldigt spänd i det mörka och trånga ridhuset, men lyssnade ändå fint på mig och vi tog oss runt helt utan missar. Jag är otroligt glad för det metodiska sätt vi tog oss igenom allt på då Ajani egentligen helst velat springa hem, men ändå lät mig lotsa honom runt!

Bild till blogginlägg


Ajani in action på framridningen!

Vi fick fina 69,1% och vann klassen, nu lämnar vi LA bakom oss och redan idag (söndag) så åkte vi tillbaka till Håbo och debuterade MC:1.

Bild till blogginlägg<


Fint segertäcke från Stigsbergs Gård och blå-gul rosett för Ajani!

Även idag var Ajani rätt så så spänd på banan och efter två framridningar på en väldigt tung framridningsbana även rätt så trött i kroppen… Det gjorde att övergångarna idag inte blev så bra och de enkla bytena lite ”sådär” men han kämpade ändå på och vi fick 66,3 % och det gav en 3:e placering!!! Nu får Ajani lite välförtjänt vila innan vi tar tag i vidare utbildning och börjar introducera galoppombyten!

Bild till blogginlägg


Fin 3:e plats i MC-debuten för duktiga Ajani!

Eter Ajanis start var det direkt hem och hämta Dockan som startade en MB:2 i Farsta. Hon har ju vilat lite sedan hon fixade sitt Falsterbo-kval, men nu är det dags att köra igång och slipa formen mot Falsterbo.
Hon gick ett väldigt fint, om än lite spänt program utan något större misstag alls och ett stort plus för sina härliga travökninger (8:or)!

Bild till blogginlägg


Koncentration under uppvärmningen!

Procenten blev 69,3 och vi vann klassen!!! Härligt fint formbesked av Dockan och vi fortsätter träna på och bygga styrka och säkerhet i MB 🙂

Bild till blogginlägg


Vi skiner ikapp med solen efter de fina 69,3 procenten i MB:2!

Med till Farsta var oxå Strolchi. Han fick gå in efter klassens slut och vi red igenom Int 2. Efter ”skrämselhickan” på SM-küren ville jag gärna rida igenom ett program under tävlingslika former och Farsta RK ska ha en stor eloge för att vi fick genomföra programmet efter klassens slut!
Nu var Strolchi sitt lugna, metodiska och fina jag igen och gick som en liten peng. Känns härligt!!!

Bild till blogginlägg


Strolchi fick även idag äran att agera prisutdelningshäst och hämtade både Ajanis och här Dockans pris 🙂

Bild till blogginlägg


Coola Strolchi och hans läsande groom Mira!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *