Kategorier
Ej kategoriserad

Framgångar för Dockan & Lady!

Av Märit Olofsson Näss - 6 oktober, 2018 | 0 kommentarer

Idag var det dags för Dockan och Lady att spänna tävlingsmusklerna på Hästhusets kusk- och ryttarförening i Gnesta.

Bild till blogginlägg


Fina Lady poserar i den fina miljön!

Först ut var Lady i en LA:3 och efter denna ritt var jag glad att jag anmält en klass till. Lady bestämde sig direkt för att dommarkuren var köttätande och as-läskig och vägrade gå runt banan innan start och gick på två ben flera gånger! Efter lite övertalande så gick hon i alla fall där hon skulle och jag kom ändå runt programmet utan några missar, men oj så spänt.
Trots detta 66,4 % och en 4:e placering i klassen!!!

Bild till blogginlägg


Världens bästa Docka vinner MA i stor stil!!!

Sedan var det Dockans tur att komma ut i hetluften igen. Efter sommarens äventyr i Falsterbo och på Öland (Lag-SM) så har hon vilat och är nu i full gång igen, men det var ca 2 månader sedan vi startade senast.
Det var verkligen superroligt att rida henne idag! Visst hade vi lite småmissar här och där, men oh så stark och självklar hon börjar bli i klassen nu. Många saker är mycket lättare och hon känns verkligen stabil i MA nu!

Bild till blogginlägg


Vi vann klassen med över 4% och på 68,3%. Vilken härlig liten Docka jag har!!!

Efter Dockans ärevarv var det bara att hoppa över på Lady som startade en MC:1 och denna gång var hon riktigt fin igen. Visst var domarkuren liiiite farlig, men inte alls som i LA:n och vi fick nu till ett riktigt fint och felfritt program med bra rid-känsla. 68,6% och en fin andraplats i hård konkurrens blev facit! 

Bild till blogginlägg


Fina procent och en 2:a plats som avslutning på Ladys tid hos oss!

Lady åker nu hem till sina ägare efter 2 månader av utbildning och tävling hos mig. Lady ska nu st på mitt ”gamla ställe” Kvarnnibble och kommer att fortsätta att tränas/ridas av mig med jämna mellanrum. Ska bli kul att få fortsätta följa denna häst och stort tack för denna tid, Lady, Ulrika och Anna-Lena!

I morgon åker vi tillbaka till Gnesta med Dockan som ska gå en MA igen!

Bild till blogginlägg


Bästaste tävlingsmaskoten Ella med idag!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *