Kategorier
Ej kategoriserad

Träning för Kyra Kyrklund!

Av Märit Olofsson Näss - 18 april, 2011 | 0 kommentarer

Idag har jag haft förmånen att rida för super-ryttaren/tränaren, dressyrnestorn och numera även professorn Kyra Kyrklund! Oj, vad roligt, nyttigt och inspirerande både att få sådan träning och även att få se så många andra fina och duktiga ekipage! Allt började med att Bo Jenå ringde igår kväll vid 20-tiden och undrade om jag ville ha en återbudsplats på förbundträningen för Kyra imorgon (dvs idag). Jag är ju egentligen nyss uttagen till D-gruppen och Lussanträning i förbundets regi, så gissa om jag blev glad för denna chans!?!?

Bild till blogginlägg

Så med kort varsel så åkte jag och Dortmund till Anna Haags fina anläggning Ledingenäs i Knivsta. ”Vad har ni problem med?” var Kyras första fråga. ”Passagen” svarade jag. ”Han har fin ökad trav och rätt bra piaff, men registret däremellan är inte av samma kvalitet och jag behöver passage-hjälp”. Kyra har verkligen ett superöga, ”han lägger sig i din hand och blir låg i framdelen, inte i formen men bogpartiet blir lågt”. Så jag fick först träna på att rida små korta men höga steg, där jag fick med kvick skänkel driva bort honom från handen om han lade sig på och blev lång. Sedan ägnade vi mycket tid åt att stå still och Kyra petade med spö på Dortens framben för att han skulle lyfta dom. Det har jag oxå gjort och berömt när han lyft dom. Men Kyra var inte nöjd så, då han bara lyfte upp benet under sig så petade hon på så att han kom fram och ut med frambenen mot nosen! Välvilliga Dortmund gjorde så gott han kunde och fick mycket beröm för det av Kyra:-)
Vi fortsatte den typen av träning resten av passet, även i kort, kort trav och till sist gick det riktigt bra. ”Han kommer nog att lära sig det där, då får bara se till att göra detta, helst 4 gånger om dagen” sa Kyra, så det ska vi göra! Jag passade på att ställa massa frågor då Kyra ”petade” på Dortens ben, så nu har jag mycket goda övningar med mig hem!
Han TRAVADE väldigt uppe med front och bogparti efter detta pass 🙂

Bild till blogginlägg

Och jag vill ju såklart bara ha mer av denna mycket goda träning, så jag hoppas på att få göra fler snabba inhopp!
Passade även på att ha ett möte med Dressyrkommitten och ägaren till en MYCKET fin 3-åring, så nu är min trojkahäst snart på ingång, berättar mer längre fram….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *