Kategorier
Ej kategoriserad

Träningar och säkerhet

Av Märit Olofsson Näss - 21 november, 2011 | 0 kommentarer

Då var denna helg slut, känns som den gick i rekordfart! Helgens stora händelse var såklart förbundsträningen för Lussan på Ledingenäs. Dessa träningar är verkligen av högsta klass vad gäller allt! Anläggningen är fantastiskt vacker med alla facilitetar man kan tänka sig för förstklassig träning, boende, hästhållning mm. Vi får ett underbart bemötande och omhändertagande av Sonja och Anna Haag och maten är fantastisk!
Fantastisk är även tappra ”mormor” som tog väl hand om vildingarna Mira och Lina båda dagarna (Hans var på jakt i helgen).TAAACK! På lördagens träning och middag kom även Dortmunds ägarinna Birgitta Öhman med. Jättekul, då det var ett bra tag sedan vi sågs 🙂

Bild till blogginlägg


Lars och Lussan, som jag tränar för så ofta jag kan

Själva träningen var jätte-jättebra! Lussan är ju så himla duktig och har ett öga som inte missar något. Jag fick jätte-bra hjälp med formen och att få Dortmund ordentligt igång. Sedan var det mycket fokus på piaff och passage. Det blir bättre och bättre hela tiden och det var roligt att jag fick beröm för mitt hemma-arbete. ”Passagen och piaffen börjar bli riktigt bra! Det där har du jobbat jätteduktigt med hemma!” sa Lussan. Sånt värmer! Dorten kämpade på duktigt och som alltid så blir dag ett en genomkörare och dag två går lite bättre 🙂
Det är också roligt och inspirerande att träffa alla andra på träningen och se när de tränar och få umgås utanför tävlingsmiljön.

Bild till blogginlägg


Arbetsmyran Dortmund

Så till något lite tråkigare. Det är otroligt få av ryttarna på träningarna som rider med hjälm…. Det är synd då det inte är någon bra signal till övriga ryttarvärlden. Förra helgen inträffade en olycka på en unghäst-auktion i Tyskland, för övrigt den första auktionen där man infört hjälmtvång. En av auktionsryttarna blev avkastad, hjälmen sprack och hon blev medvetslös. Hoppas verkligen att hon blir återställd och hon har säkerligen hjälmen att tacka för sitt liv!

Självklart ska heller inte en oerfaren ryttare utbilda unga hästar och speciellt inte ensam. Då är det lätt hänt att olyckan hälsar på.

Bild till blogginlägg


Livräddare!

Veckan fortsätter i god träningsanda: tisdag risder jag Zky för Lars Andersson, onsdag ska Nils hoppa för Stina Svanlund igen och jag ska träna Strolchi för Bo Jenå! Sedan bär det av till Globen för att titta på fina hästar och härligt bra ridning nästa helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *