Kategorier
Ej kategoriserad

Mera träningar och Globen!

Av Märit Olofsson Näss - 27 november, 2011 | 0 kommentarer

Som vanligt så har veckan och helgen gått i rekordfart! Veckan som gick har kantats av BRA träningar. I tisdags red jag Zky för Lars Andersson hemma på Kvarnnibble och det gick alldeles strålande! Han var ganska avspänd och framför allt bytena har blivit mycket bättre. Vi fick till och med lite beröm för bytena i varje 🙂 Piaff och passage var som valigt jättefina!

Sedan bar det av till Lejondal med Strolchi för att träna för Bo Jenå i onsdags. Det händer mycket med Strolchi just nu! Han blir starkare och starkare för varje dag och det gör att både trav och galopp blir mer och mer samlade och uppe i fronten. Superkul att han tar jobbet så bra! Han byter ganska duktigt, vi har ju bara gjort det ca 4 pass, och ibland vill han byta när inte jag vill oxå… 🙂 Lite blandad kompott, men så är det ju i början. Det stora glädjeämnet är hans fina tendenser till piaff och passage, detta kommer bli bra!

Bild till blogginlägg


Nils sover och snarkar oxå! Skulle ha filmat med ljud 🙂

Nils har fått ta det ganska lugnt i veckan. Han har varit lite förkyld och kanske växer han lite oxå (mentalt hoppas jag, och inte på höjden) för oj, vad trött han är numera!

Dorten har oxå fått ta det lite lugnt i veckan, efter förra helgens hård-träningar för Lussan!

Fredagen spenderades på Globen. Vi såg fina unghästar (Minna & Isac är verkligen något alldeles speciellt), öppen träning för GP-ekipagen och Kyras Master Clinic!

Bild till blogginlägg


Patrik & Toy Story (foto Susanna Karlsson)

Även idag (söndag) var vi på Globen för att se GP-küren. Superduktiga och genomtrevliga Patrik Kittel (som jag känt länge nu, då vi jobbade ihop ett par veckor hos Klaus Rath i Tyskland ca -97) vann på ”frugans” häst Toy Story. Patrik rider verkligen härligt framåt på sina hästar och missar sällan något!

Bild till blogginlägg


Tinne och blott 9-årige Don Auriello (foto Susanna Karlsson)

Två var ”min” Tinne Vilhelmson på nya, unga, fina Don Auriello. Svenskt i topp och båda över 79%, härligt bra för svensk dressyr!

En av mina absoluta favoriter var danska Sidsel Johansen på Shianto. Vilket härligt program på en avspänd häst med fantastiska övergångar och hög svårighetsgrad på programmet! De kom 6:a men jag tror att de komnmer att klättra i resultaten framöver när de ”förtjänat” sina poäng!

Bild till blogginlägg


Sidsel Johansen och fina Shianto (foto Susanna Karlsson)

Helgens guldstjärna går till Jessica och Frank som förberett så förnämligt för den stora hemligheten! Hi hi! Berättar mer längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *