Kategorier
Ej kategoriserad

Weiron placerar sig igen & GP-resan påbörjad för Strolchi!

Av Märit Olofsson Näss - 5 mars, 2017 | 0 kommentarer

Kopieringsmaskinen Weiron gick idag ännu en fin runda i St Georges, där han satte varje fot helt rätt! Han må inte vara den mest spektakulära gångartshästen, men han gör verkligen inga misstag alls och plockar många poäng på sin stadighet.

Bild till blogginlägg


Duktig Weiron fixar en fin grön St Georges-rosett!

I dag i Enköping blev det fina 66,4% och en 5:e placering i hård konkurrens! Vi har nu startat 8 gånger ihop och aldrig varit utan placering och rosett. Härligt härligt 🙂

Bild till blogginlägg


Avsutten prisutdelning i cafeterian & posering med stand-inhäst och Mira och Lina som flankerar!!!

Dagen i Enköping fortsatte med att jag och Strolchi debuterade vår första ”standard” Grand Prix, då vi ju tidigare bara testat lyckan i kür. Strolchi var otroligt fin på framridningen men blev rätt spänd på banan. Detta gjorde att jag inte riktigt fick honom framför skänkeln och vi missade många dyrbara och kostsamma rörelser…. En kraschad sax, ”ettor” som liknade pannkaka och en usel piruett har man inte råd med i Grand Prix. Dessutom red jag fel en gång, det är dumma 6 poäng att ge bort, det med….

Bild till blogginlägg


Vi har påbörjat GP-resan och samlar all rutin och erfarenhet vi kan!

Det jag tar med som positivt från dagens Grand Prix är ändå en hel del saker! Piaff, passage och övergångar fungerade fint och bytena i vart annat blev riktigt bra. Travslutan till vänster flöt också på väldigt fint och likaså travökningarna!
Vi var såklart lite ringrostiga efter vinteruppehållet och så behöver vi rutin i klassen. Nu är det bara att köra på och samla så mycket erfarenhet i klassen som vi bara kan!

Bild till blogginlägg


MÅnga ”highlights” gjorde resultatet helt okej trots de många kostsamma misstagen.

Och trots alla missar och att det finns så mycket mer som kan bli så mycket bättre med styrka och rutin så blev jag glad för 62,7% och många fina omdömen av domarna samt en placering mitt i startfältet!!! Vi har dessutom klarat ett kval till SM som är 62% (vi behöver ett till för att vara klara)!
Vi laddar om och tar nya tag med ännu en GP nästa helg 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *