Kategorier
Ej kategoriserad

Stolpe ut i Jönköping

Av Märit Olofsson Näss - 4 augusti, 2017 | 0 kommentarer

Efter Falsterbo så har jag och tjejerna haft lite ”normal” semester, dvs utan hästar i vårt älskade Åkersjön i Jämtland. Sedan var det dags att trimma igång Strolchi och Dockan och nu är vi på meeting i Jönköping. Vi är det vanliga gänget i lastbilen: jag, Mira, Lina, Katarina och Jessica och så vår lilla maskot Ella 🙂

Bild till blogginlägg


Dockan på träning på banan igår.

Bild till blogginlägg


Även Strolchi fick trimma på både ute-och innebanan då han har en start på varje banan under helgen.

Idag vart det ett galet morgonrace då jag fått starttiderna 8:40 med Dockan och 9:39 med Strolchi och därmed hade 50 minuter på mig då Dockan var klar på banan att ta mig till stallet, byta ridjacka mot frack och sedan få ut Strolchi till uppvärmningen… Så dagen började strax efter 5 med fodring och sedan lite jogg för Strolchi som jag ju alltid vill känna av ”temperaturen” på, på tävlingsdagens morgon. 
Vi gjorde ett detaljerat körschema för morgonen och det kändes allt lite märkligt att vara helt färdigtävlad med båda hästarna kl 9:47.

Bild till blogginlägg


Dagens Dockan-bild blir från promeneden under eftermiddagen då ju Jessica inte hann se/fota vår ritt i dagens pressade schema.

Så till dagens ritter! Dockan fick idag debutera MB:5 och det är typ skitsvårt för en 6-åring!!! Från att ha gjort ett par galoppombyten på banan tidigare så blev det nu ca 10 st och ganska tätt och dessutom en serie i vart 4:e samt slutor i galopp. Hon tyckte verkligen att det var svårt och jag hann ju inte förbereda alla byten så som jag skulle behöva och många av dom blev därför spända, vingliga och osäkra. Men jag tycker verkligen att hon försökte bra, kämpade på trots att det var så svårt och jag är väldigt nöjd med hennes insats idag! Glädjeämnet blev en 7:a för ökad skritt, jag börjar få henne mer och mer avspänd i skritten på banan nu!
63,4 % gav oss en placeing i mitten av startfältet, men bara nån procent från placering och framför allt ett kval till MA!!! Det krävs två starter i MB:5 på över 62% och nu har vi ett avklarat. Skönt!!!

Bild till blogginlägg


Fina Stolchi i Int 2 fortsätter att leverera stadiga procent på 67-69. Är så glad för denna häst!!!

Strolchi gick sedan ut i Int 2 och jag var väldigt nöjd med honom idag!!! Lite detaljer att fila på och en piruett som blev ”sådär”, men väldigt fin att rida på och en fin känsla. Jag tyckte att vi fick lite dåligt betalt men alla domare tyckte att han var lite öppen eller för hög (vilket var första gången någonsin!!!). 67% känns ju då som en bra procent, tänk vad vi kommer få om jag håller ihop honom lite mer 🙂
Då vi var ganska få startande i klassen så blev vår 3:e plats tyvärr första utanför placering så det blev lite av två fina starter med stolpe ut för båda hästarna.

Nu laddar jag om för en MB:2 för Dockan i morgon bitti vi 8:00, vi har ju inte direkt tur med lottningar utan får ännu en tidig morgon, men ser fram emot att få ta ut henne i ett lite lättare program igen! Strolchi får en tävlingsledig dag för att sedan gå ut i GP-kür på söndag!

Bild till blogginlägg


Det regnar rätt mycket här och livsnjutaren Ella myser helst i laskbilen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *