Kategorier
Ej kategoriserad

Fin start på Nations Cup!

Av Märit Olofsson Näss - 5 juli, 2019 | 0 kommentarer

Så var det gjort, min och Strolchis debut i landslagssammanhang i och med dagens start i Grand Prix! Vi startade allra först och fick inviga banan som faktiskt var riktigt fin trots nattens och morgonens skyfall.

Bild till blogginlägg

Full koncentration och fokus på vår uppgift! Njuter i fulla drag av detta äventyr.

Strolchi var väldigt fin, framme och på hugget och vi hade superroligt inne på banan! Tyvärr missade vi bytena i vart annat rätt ordentligt och även bytet mellan pireutterna… Jag fick ändå känslan av att missarna kom för att han var rätt het och det känns helt okej då han ju ibland blir åt andra hållet med lite spänningspåslag som det ju alltid blir inne på banan.

Fina Strolchi och jag hade så kul på banan, det blev en härlig start för oss i NC!

I övrigt var han väldigt fin och mycket i programmet som var riktigt bra! Vi fick 65,7% och det tycker jag är jättebra med två så stora missar och vi kom på 6:e plats bara 0,18% från 5:e platsen och placering! Långt över min förväntan och jag är så nöjd med min fantastiska Strolchi idag!
Vi blev faktiskt näst bäst i Svenska laget också med denna placering och det känns otroligt kul att kunna bidra till vårt lagresultat.

Fin arena och då passar vi på att bjuda på ännu ett foto!

Dagens stora grattis går till Gunilla/Vectra som idag kom 2:a på fina 69,3%!!! För Lena och Donnerstein blev procenten 65,3 och en 7:e plats precis bakom mig och Strolchi, medan Tinne på orutinerade men superfina Esperance fick alltför många misstag och hamnade lite längre ner i listan på 64,3%.

De tre bästa ryttarna i varje lag räknas och om jag har räknat rätt så ligger vi 2:a, endast 1,4% efter ledande Finland. I morgon rider vi Grand Prix Speciel allihopa och ska såklart göra allt för att kämpa om segern! Håll alla tummar för oss, kl 16:30 (15:30 i Sverige) så drar finalen av Nations Cup igång.