Kategorier
Ej kategoriserad

Gnistan, svår svår men ändå duktig!

Av Märit Olofsson Näss - 26 september, 2020 | 0 kommentarer

Oj oj, idag hade jag verkligen händerna fulla!

Vi var på Hallsta Ridklubb för att lufta Gnistan i en LB:3 och idag var han inte så lätt att ratta och väldigt ”lättstörd” för utomstående påverkan. Allt från hästar i hagen en bit bort till andra hästar på framridningen, tömning av gödselcontainrar eller bara folk som kom runt en krök fick honom helt ur balans.
Så det blev inte så många varv åt rätt håll på framridningen och mer av hopp, studs och tvärstopp med skruv…

Bild till blogginlägg


Nåt varv på rätt köl fångades på bild!

Väl inne så mötte vi ju en häst när vi kom in i på banan i ridhuset och då tyckte Gnistan att han skulle med ut! Efter lite trasslande så fick jag honom i alla fall framåt och då var det bara att köra på.
Vi kom runt!!! Tjohooo! Jag har ingen aning om hur han var i formen, eller tillräckligt ställd i hörn osv, men han gick runt! Väldigt spänd och en hel del små ryck & skyggningar i farten, men annars kom vi runt felfritt!

Bild till blogginlägg


Nöjda efter ritten!

Vi fick hela 74,5% och det vittnar ju om att han är attans så fin när han går!!! Han är bara inte så lätt att manövrera och vi måste nog träna mer på att tävla då han behöver bli lite tåligare på omgivningar och saker som händer omkring oss.

Bild till blogginlägg

Den fina procenten räckte till en 2:a placering i klassen där det duggade tätt av unghästtalanger och fler GP-ryttares kommande stjärnor! Så roligt att han sköter sig fint på banan då vi får krasch-framridningar, nu måste vi ut mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *