Kategorier
Okategoriserade

Mira tränar, Gnistan tävlar & Lexi fyller år!

Av Märit Olofsson Näss - 14 mars, 2022 | 0 kommentarer

Oj oj oj, denna helg har verkligen varit maxad med häst-aktiviteter!!!

Mira och Måns har varit med om sin första träningshelg tillsammans. Ponnygänget i Segersta arrangerade träning för Karin Persson i lördags och programträning för Eva Nihlbrink igår och Mira och Måns var med hela helgen. Träningen för Karin var supernyttg och Mira fick otroligt mycket fina tips av Karin, mycket fokus på hörnpasseringar och lösgjordhet. Såååå nyttigt!

Finaste ponnyekipaget Mira & Måns på träning!

Söndagen red Mira igenom LB:1 och såklart var Måns lite trött efter lördagens träning och att ”bo borta” för första gången, men de kom igenom på ett fint sätt! 65,5% och många fina tips av Eva att ta med sig i fortsatt träning blev resultatet!
Så stolt över Mira som utvecklas hela tiden, vill lära, suger åt sig som bara den och dessutom sitter en hel dag och småfryser för att kolla på sina klubbkompisars träning!

Hemma igen efter en träningshelg med övernattning!

Igår var jag och Gnistan i Fagersta för att återigen träna på nya tävlingsmiljöer. MB:1 för dagen, men nu med sikte på att kunna gå ut i MA-klasser inom kort.
Gnistan var verkligen superfin!!! Så härlig på banan har han faktiskt aldrig varit och det känns som att vi kan gå upp i klass utan större bekymmer nu.

Gnistan poserar med dagens rosett!

En ”förfärligt läskig” solkatt gjorde tyvärr att vi fick ett par stora missar varav två med koefficient på, men trots det 67,9%! I detta korta program kostar missarna många procent, så jag är glad över den ”lägsta nivån” vi ändå håller.
Vi fick en fin andraplats i klassen, på exakt samma poäng som segraren, som dock hade lite högre på allmänt intryck och därmed sätts före i prislistan.
Nu tränar vi på för att så småningom ta oss an MA & 7-årsklasser!

Vår älskade maskot Lexi, 1 år och födelsedagskalas med många paket!

Efter detta så firade vi vår underbara lilla Lexi som fyllde 1 år igår, 13 mars!!! Så mycket kärlek vi får av denna underbara varelse, söt som socker och med en massa attityd! Så skönt också att hennes patella-operation gått bra och hon är helt återställd.

Vi låg inte på latsidan i lördags heller, efter Miras träning tog jag mig till Södertälje för en St Georges med Caol Ila. Men den kvällen ska helst ”glömmas bort” för stackars Suzanne som äger Caol Ila (Lillan). Först glömde hon sporrarna & jag fick låna, men tyvärr alltför skarpa för Lillan, som behöver ”tagga ner” på banan. Många missar då hon ”varvade” alltför mycket (64,3% trots detta). Sedan pajade hennes lastbil när hon skulle hem och Lillan/Suzanne fick skjuts hem av snälla Gabbi, som tävlade sin Fiorucci i klassen efter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *