Kategorier
Okategoriserade

Dressage Power finalhelg i Linköping!

Av Märit Olofsson Näss - 29 oktober, 2023 | 0 kommentarer

Denna helg har jag och Jessica spenderat i Linköping för semifinaler & finaler i Dressage Powers cuper: Grand Prix Tour (Strolchi) och Future Stars (Gnistan).

Tävlandet inleddes i fredags med en St Georges för Gnistan. Han var superduktig på den extremt svåra och prövande arenan och vi tog oss igenom programmet på ett avspänt och lösgjort sätt! Kanske lite för ”coolt” så att domarna tyckte att det var lite för lite energi, då procenten landade på 67,1 och betydligt lägre än vad jag trodde.

Vi fick med det med oss en fin 3:e placering och en fin inledning på tävlandet!

Igår var det så dags för semifinaler! Gnistan gick ännu en St Georges och nu taggade jag upp honom ett ”snäpp” till för att satsa mot final (8 av 18 ekipage går till final). Jag tycker att Gnistan var jättefin, mer energi och tryck under hovarna! Tyvärr en snöplig miss i ett galoppombyte efter första piruetten och jag fick inte riktigt till trycket i den ökade skritten.

Fina Gnistan tog den imponerandemiljön på ett coolt och vuxet sätt!
Bara denna extremt stora digitala skärm skrämmer slag på många hästar!

65,5% och en 13.e plats var ju inte vad jag hade i sikte, då jag var på jakt efter en finalplats, men om bara inte ”OM” varit och jag ridit prickfritt så! Fast lite så är det ju för oss alla, det gäller att få till det vid rätt tillfälle. Detta var dessutom ett av de starkaste startfälten i Future Stars någonsin enlig Dressage Power själva!
Nu laddar Gnistan om för att gå Jönköping Young Horses på Elmia nästa helg!

Strochi känner på banan!

Strolchi fick sedan avsluta lördagen med att starta Grand Prix vid middagstid (20:15). Det är ju som sagt ingen enkel arena att rida på och jag fick jobba rätt hårt ritten igenom, men det såg nog betydligt bättre ut än det kändes! En oturlig miss i ”ettorna” drog ner procenten en del som landade på 63,4 och en 15:e plats bland 17 startande. Det var även i denna klass otroligt tight i resultatlistan & många duktiga ekipage med. Hade vi haft bara 2% till hade vi avancerat till plats 9 och en finalbiljett!

Pusskalas med bästa ”Bollen” i stallet

Återigen alltså lite snöpligt och inte helt som jag tänkt mig eller hoppats, men såhär dagen efter så har besvikelsen lagt sig & jag kan uppskatta de bra delarna i mina ritter och satsa vidare mot nya mål & tävlingar!

Fina rosetter med hem från helgen!

Lite fler fina bilder från helgen:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *