Kategorier
Ej kategoriserad

Jobbresa och tjejmiddag

Av Märit Olofsson Näss - 4 december, 2011 | 0 kommentarer

Denna vecka har det varit rätt lugnt på häst-fronten för mig. Tur att jag har Katarina och Sussi som tar hand om ”hästeriet” då jag spenderade tisdag-torsdag i Jönköping å jobbets vägnar. Det var de så kallade MEX-dagarna, mark- och exploateringsfrågor för medlemmar i Kommunal-Tekniska föreningen. Superintressanta dagar med mina kollegor Caroline, Richard och David där aktuella frågor kring maranvändning, stadsutveckling, hållbar utveckling mm blandades med ”stå-upp”-komik, trevlig och god middag, dans och mingel. Verkligen inspirerande dagar där ca 300 pers med samma intresse och arbetsuppgifter deltog.

I går (lördag) var jag med på invigningen av Kungsängens nya IP. Detta är ett projekt som jag varit projektledare för i lite över 1 år nu och så var det till sist dags för invigning med pompa och ståt och bandklippning av kommunalrådet Irene Seth!

Bild till blogginlägg


Mira och Lina testar podiet för invigningen.

Det nya idrottsplatsen innehåller friidrotts-arena med löparbanor, kast- och hoppgropar, en ”huvudarena” för fotboll med naturgräs, två konstgräsplaner (den ena med kyla för att få is på vintern och den andra med värme för vinter-fotboll), ytterligare planer för spontanidrott, omklädningsrum, servering, kansli och en energi-anläggning. Ett stort, komplext och roligt projekt att jobba med som nu är klart att tas i bruk!

Kvällen blev en härlig middag med mina härliga ”häst-vänner” Minna, Ingrid och Jessica hemma hos Katarina. God mat och vin och fantastiskt trevligt att prata och umgås utan hästar 🙂 Vi hade verkligen en urmysig kväll!

Veckans prins i stallet är Zky pga prestationerna innan och efter Jönköpingsresan. Vi verkar ha fått till bytena i varje som nu på sista tiden blivit lugna, raka, stabila och bättre i balans och form. Nu klarar vi av ca 9-12 st i denna fina anda och det är jag som avslutar (dvs det avslutas inte för att det trasslar till sig!)! Härligt!

Dorten har börjat träna på lite mer efter 2 veckors lugn och ledigt varvat med ”jogg”. Han käns så fin nu, han blir starkare och bättre hela tiden. Längtar till nästa Lussan-kurs 17-18 december!

Nils fortsätter att träna sig i ”vuxenlivet”!

Bild till blogginlägg


I dag har Strolchi varit här och vi har tränat. Han är verkligen något speciellt den hästen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *