Kategorier
Ej kategoriserad

Årskrönika 2011

Av Märit Olofsson Näss - 28 december, 2011 | 1 kommentarer

Oj, så fort ett år går! Idag är det årets näst sista dag och ikväll sätter jag mig på tåget mot Dalarna för att fira nyår med familjen (som redan är där) och goda vänner! Ska bli skönt med en liten minisemester under en jul som mest präglats av massa jobb och lite ledighet.

Det är alltså dags att summera året 2011, som varit ett helt FANTASTISKT år för mig! Jag trodde det var svårt att toppa 2010 rent resultatmässigt, men detta år har varit ännu framgångsrikare 🙂
Jag hamnade på 14:e plats på Sverigerankingen av seniorer i dressyr 2011 med 547 p. Dortmund är rankad som årets 21:a bästa dressyrhäst i Sverige (406 p.) och Zky på plats 113 (139 p.)!

Dortmund har varit helt makalöst duktig och fantastiskt jämn under året. På 23 starter så har vi tagit 22 placeringar!!! Endast en enda liten klass utan rosett. Vi har presterat resultat på jämna och höga 66-69%! Årets absoluta topp är såklart bronset i Lag-SM som vi var med och bärgade till min klubb Djursholms Ridklubb. I dagarna två så tävlade vi i Flyinge och kastades mellan hopp och förtvivlan för att till sist bärga ett efterlängtat brons!
Dorten gör nu alla rörelser för Int 1B, så i vår debuterar vi om allt går enligt plan!

Bild till blogginlägg


Jag, Eva Ulf och Sara Rubin med våra fina bronsmedaljer!

Dortmund och jag har på grund av våra fina resultat (även resultat från 2010) i år fått förmånen att komma med i Svenska ridsportförbundets D-grupp. Vi har sedan maj fått möjlighet att i fint sällskap av andra duktiga ekipage som SvRF satsar på, träna för Louise ”Lussan” Nathorst. Det är fantastiskt kul och utvecklande att få den fina hjälpen av Lussan och även inspirationen att se de andra duktiga ekipagen träna!

Lilla favoriten Strolchi har haft ett otroligt bra år! Vi har inte bara lyckats kvala oss till Scandinavian Open i Falsterbo och Breeders Trophy i Flyinge, utan även att ta oss till final i båda 5-års championaten! I Falsterbo, med hård konkurrens av både svenska och danska topphästar kom vi till sist på en fin 11:e plats! Höstens äventyr i Flyinge slutade med en 13:e plats av 20 st i final. Strolchi har verkligen varit fantastisk detta år med topp-poängen 84,6% på Segersta i maj och sedan via finalplatserna visat att han är en av landets finaste 5-åringar. Dessutom markerar han väldigt fint för rörelser i Grand Prix (piaff/passage)!

Bild till blogginlägg


Strolchi visar upp sig på Falsterbo-banan

Zky har haft lite av ett mellanår. Han har varvat jättefina rundor med en del spända och nervösa starter så vi har rätt ojämna resultat i år. Detta kan främst härledas till att vi tränar alla GP-rörelser och hoppas snart kunna starta Int 1B och Int 2 till våren, men detta har gjort honom rätt förvirrad. Träna en sak och sedan tävla utan att göra det, vilket gjort att han spänt till sig och testat en del svårare konster på egen hand. Årets höjdpunkt för Zky var när han under Vansbro-meetinget i åska och dunder och med blixtarna korsande över huvudet vann MA:1 på fina 68%! 
Han känns nu allt säkrare i de svårare rörelserna och vi kommer satsa på start Int 1B till våren. Jag tror på Zky i de högre klasserna, han måste bara slappna av lite 🙂

Bild till blogginlägg


Zky på vackra Ericsberg i augusti

I maj anlände så äntligen min fina trojka-häst Moonshine i stallet! Denna fina 3-åring var då direktkvalad till semifinal i Flyinge, där han sedan skötte sig jättebra (ej final, men reste bra, bodde bra och gick fint på banan). Vi tränar på mot ”vuxenlivet”, både dressyr och så hopptränar han en gång i veckan. Detta för att jag ska få en stark, sund och glad ”Nils” med sikte på 4-årsklasserna till hösten. Han visar riktigt fina kvaliteér, det här kommer bli bra!

Bild till blogginlägg


Moonshine visar upp sig och blir godkänd av Dressyrkommittén

Under hösten anlände även en ny talang till ”teamet”! Min fantastiska mor/hästägare/skötare/tränare/ryttare/barnvakt Katarina bestämde sig för att köpa in fina Spirit of Sandro från Tyskland. En svart ettårig hingst som rör sig långt utöver det vanliga! Ska bli kul att få matcha denna gångartstalang mot årgångschampionten och på lång sikt mot GP!

Bild till blogginlägg


Spirit, på tillväxt hos Jessica och boxgranne med Strolchi!

Zalvia lånades ut för avel till Inga-Lill Persson i februari. Hon betäcktes med Bellagio, men kastade tyvärr under hösten. Hon har det nu bra som ”barnvakt” oct Felicia 2 år 🙂

Barnen växer och börjar bli stora tjejer nu! Mira fyllde 3 i maj och Lina 2 nu i december! De går nu båda två på dagis, leker en massa ihop och kivas såklart en del 🙂 Lina har börjat prata en massa och nu är det hela meningar som ploppar ut! Mira tillverkar armband, halsband, teckningar och pyssel på löpande band. Det går otroligt fort nu, de är väldigt kreativa, påhittiga och busiga vilket ger en hel del roliga (och ibland mindre roliga) upplevelser!
Såklart gillar mina prinsessor hästar och att rida och de provar en massa hästar!

Bild till blogginlägg


Lina & Mira här på karusell-hästarna på Eskilstuna Zoo. Pappa Hans hjälper till!

I maj anlände Gimli till familjen. Han är en dreverkille som ska bli Hans jaktkamrat!

Bild till blogginlägg


Gimli i docksängen 🙂

Lastbilen har verkligen varit årets stora lyft! Jag får med hela familjen och tre hästar och massa packning på mina resor runt Sverige. Just nu är den på tillbyggnad hos Göran i Enköping, men snart är den hemma igen för en ny härlig tävlingssäsong!

Min hemsida och blogg har fått otroligt många fler läsare under året. Bloggen har även uppmärksammats av min klubb, Djursholm, som numera länkar till bloggen från Djursholms Ridklubbs Facebook-sida. Jätteroligt!

Jag ser fram mot ett nytt fint dressyrår 2012 med två hästar i Int 1B/Int 2 (Zky och Dorten) en fin 6-åring (Strolchi) och 4-åring (Moonshine) till årgångs championaten och en härlig liten kille på tillväxt i Eskilstuna (Spirit)!

Stort TACK till alla som ställer upp och supportar mig i min satsning mot nya framgångar! Vill speciellt ge ett stort tack till mina fantastiska hästägare som lagt sina fina hästars öde i mina händer:
Susanne Stenfors & Svenska Ridsportförbundet (Moonshine), Birger & Birgitta Öhman (Dortmund), Jessica Andersson (Strolchi), Jan Olofsson (Zkyline) och Katarina Olofsson (Spirit och Zalvia)
Tack oxå till alla som hjälper till på hemma-fronten, alla vänner, blog-läsare mfl. Tack min fantastiska lilla familj, Hans, Mira och Lina som är min livsnerv!

Bild till blogginlägg

En kommentar till “Årskrönika 2011”

Vilken härlig samman fattning av ett helt fantastiskt år! Vi är, som ägare till Dortmund, både glada och stolta och gratulerar dig till dessa välförtjänta framgångar. Ingen annan hade hade ens kommit i närheten av dina prestationer! I samma andetag passar vi på att rikta ett stort tack till Katarina också, som är en viktig förutsättning för framgången…. Birgitta & Birger

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *