Kategorier
Ej kategoriserad

Segrar i Högbo!

Av Märit Olofsson Näss - 16 april, 2012 | 0 kommentarer

Helgen har spenderats på nationellt meeting i Högbo med Zky, Dorten, min Mor och Mia Hed som groomat åt mig. Vi har haft en HELT fantastisk helg! Inte nog med att vädret var fint och vi klarade oss från snöstormar och trafikkaos som drabbade Stockholmstrakten, det gick dessutom strålande bra!!!

Zky inledde tävlandet på lördagen med att vara riktigt avspänd och fin i Int 1! Vi lyckades återigen sätta båda serierna och inga större missar alls i programmet. Visst finns det mer att ”fila” på och som kan bli bättre när jag inte bara behöver tänka på att hålla honom cool utan kan trycka på mer, men jag är jättenöjd med hans insats! Det blev 64,4% och en 6:e plats precis utanför placering!

Sen var det Dortens tur i Int 1, och han gick som vanligt superfint! Inga missar, bara saker som ska bli bättre med mer styrka. Det mest positiva i programmet var att han nu börjar trava med mycket mer spänst, även i skolorna. Det har han ju tyckt varit lite jobbigt, men med alltmer styrka så kommer spänsten i traven också. Vi fick fina 68,11% vilket gav oss en seger i klassen! Jätteroligt då konkurrensen var stenhård! Tvåa kom Karin Persson på fina Cortison på 68,03 och precis efter henne Hanchen Ressle på Paziels Ryby på 67,5.
Hääääligt att vinna, det är verkligen en speciell känsla att få vara först 🙂

Bild till blogginlägg


Prisutdelning i Int 1.

Vi firade segern med en utsökt god middag på Högbo Brukshotell med ett härligt gäng tävlingskamrater!

Söndagen inleddes med Dortmund i St Georges. Åreigen gjorde han en helgjuten insats, han är verkligen den perfekta danspartnern och en underbar tävlingsindivid! Exakt samma poäng som på lördagen 68,11% och en ny seger!!! Dessa två segrar gjorde att vi belönades med ett superfint meetingpris: rosett täcke och presentkort på 2000 kr på Ryttarstugan i Gävle!

Bild till blogginlägg


Dorten vinner meetingpriset!

Zky gjorde sedan en riktigt fin runda i Int 1B! Han kändes lite trött efter sin fina insats i lördagens Int 1, men jag fick faktiskt till det mesta inne på banan! Framförallt så lyckades jag sätta alla 7 bytena i varje!!!!!!! Kanske inte så raka och snygga, men jag fick till dom och vi fick i alla fall 5:or 🙂 Tyvärr en liten miss i 2:orna då han snubblade, kändes mest som otur, och så taktade han i skritten, sånt drar ju tyvärr ner en del… Han piaffade och passagerade fint, men det fick jag inte så bra på (6:or) vilket jag tycker är lite märkligt. Men, men det är bara att trimma på och rida ännu bättre! 62,1% gav en 8.e plats av 13 startande och det är jag jättenöjd med!

Bild till blogginlägg


Zky vilar upp sig inför start i Int 1B!

Stort tack till Högbo Ridklubb för fina och välarrangerade tävlingar med fina priser och premier! Jag har varit på Högbo-meetinget många år på rad nu och kommer absolut att komma tillbaka fler gånger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *